Gå til sidens hovedinnhold

Modum kan få legevakt i Drammen

Artikkelen er over 2 år gammel

«Tanken på at Modum nå kan få avtale om legevakttilknytning til Drammen, må hilses med stor glede», skriver Fin Resch i dette leserinnlegget.

YTRING Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tanken på at Modum nå, i sindig ro og fordragelighet, uten å fornærme Ringerike sykehus, kan få avtale om legevakttilknytning til Drammen må hilses med stor glede. De viktigste forutsetninger er til stede.

Modum kommunes innstilling begrunnes med de økonomiske konsekvenser av å fortsette samarbeidet med Ringerike. Men langt viktigere for befolkningen, pasientene, er det medisinske tilbudets kvalitet, og mangfoldighet.

Først og fremst kan legevakten i Drammen lene seg til Vestre Vikens største sykehus. Sykehuset i Drammen har langt flere legespesialiteter og avdelinger enn Ringerike. Når legevaktkonsultasjonen blir et nødvendig steg på veien til mer avanserte medisinske tilbud, kan tid og tilgjengelighet bli betydningsfullt. Det holder bare å nevne at Drammen har obstetrikk, pediatri, nevrologi, øre-nese-hals, urologi og karkirurgi å by på.

Les også

Aina jubler for Drammen – andre roper et rungende NEI

 

Tilgjengeligheten for folk som søker til Drammen legevakt blir antakelig ikke dårligere enn det vi er vant til på Ringerike. Avstanden til legevakt i kilometer og mil blir om lag den samme, ser man kommunen som et hele. Det forutsettes at Drammen staber opp slik at tilbudet på telefontjenester og fremmøtekonsultasjoner holder mål.

Fortsatt er det vel slik at legevakttjenestene hviler som et fellesansvar på staben av fastleger i en kommune. Det vil, sett utenfra, være å tro at det kan være funksjonelle fordeler ved å delta i en større legevakt enn en mindre. Den store har større fleksibilitet med vakanser o.l. Jeg håper våre 12 fastleger som meg, ser positivt på en slik endring, også som et bedret tilbud til egen befolkning.

I denne sak er det lett å gi våre kommunepolitikere råd: «Smi mens jernet er varmt». I mangel av noe som burde vært innført på landsbasis: «Fritt legevaktvalg», blir valg av den beste løsningen, et godt nok valg!

Les også

Modum kan få legevakt i Drammen

 

Kommentarer til denne saken