Suget etter sex og fyll

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederDet fins noen store TV-øyeblikk. Ett av de store var da bautaen, Erik Bye klarte å få en sjøkaptein hjem til jul. Så husker vi da fargene kom til verden. Vi husker selvsagt da Per Ståle Lønning gikk på lufta og fortalte at Kong Olav var død. Vi husker mange store idrettsøyeblikk og høydramatiske nyhetsinnslag. De fleste vi husker godt skjedde da tilbudet var lite og trangt. Mange av de virkelig store TV-øyeblikkene, som har festet seg for alltid, fant sted da alle så på samme program.

ROSTHAUGSPALTEN: Dagens syn på kvinnekroppen

Stakkars de som driver med TV i 2018. Det fins ikke lenger den kroppsdel som ikke er vist fram. Det fins ikke lenger en sjøkaptein å hente hjem. Nyheter kommer og nyheter går. De glemmes like raskt som de publiseres. Kampen om seerne gjør at strikken må strekkes stadig lenger. Den store farsotten nå, det vil si den serien som hypes opp til de store høyder, heter «X on the Beach.» Det skal være ti ganger verre en Paradise Hotell, som igjen var ti ganger verre enn «Big Brother» for dem som måtte huske det.

Reality er som narkotika. Du må ha stadig større doser for å dempe suget.

Knut Bråthen, Ansvarlig redaktør og daglig leder Bygdeposten

Nå har ikke vi puritaneren Oliver Cromwell som forbilde – den engelske statsministeren som avsatte kongen, ribbet kirkene for all kunst og som la ned forbud mot sang og julefeiring, men... «X on the beach» henvender seg til ungdom og de som deltar blir kjendiser og på mange måter rollefigurer. Konseptet er enkelt; en gjeng veltrente, vellykkete og tynne ungdommer med sixpack og skreddersydde kropper sendes til et eksotisk sted for å feste. Så kommer x-ene, altså tidligere kjærester i ordets mest utvannede mening, for å lage intriger. Enkelt og det selger.

Trendforsker Gunn-Helen Øye sier til TV2.no at reality-programmene i Norge blir mer og mer ekstreme. Hun forklarer dette med at man trenger et overraskelsesmoment eller noe man ikke har sett før for at et reality-konsept skal bli populært. Med andre ord; reality er som narkotika. Du må ha stadig større doser for å dempe suget. Derfor må vi bare stålsette oss og forvente mer sex, mer intriger og mer festing. Det er seertall det handler om. Takk gud for at det fins Urix og noe annet med mening. Du går nok glipp av noen klipp med samleiebevegelser hvis du ser på dem, men du slipper i hvert fall å bli helt avkledd hvis noe spør deg om du har hørt om krigen i Syria.

Artikkeltags