Ordfører for ALLE i Modum. Og Knut(en), Tone(n) og Lars Aa.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Flott redaktør Knut: Du skrev avslutningsvis i din leder: «Vi anbefaler politikerne å respektere hverandre og vi anbefaler dem å ha et litt mer konstruktivt fokus enn å henge seg opp i at en ny ordfører ……». Om redaktøren ikke kan løse den politiske knuten, så kan han stimulere til god debatt og konstruktivt fokus.

En god tone, etiske retningslinjer, respektfull omtale av politiske motstandere, konstruktiv debatt og godt omdømme har vært tema i kommunestyret i Modum siste fireårsperioden.

Men dessverre: allerede i første møte i Modums nye kommunestyre sa ifølge Bygdeposten AP -representanten Tone Ellefsrud at «Senterpartiet har valgt ordførervervet framfor hva som gagner moingene best» og «Senterpartiet har valgt å se bort fra valgresultatet».

Det er leit å lese slike antydninger.

Det er lite respektfullt og neppe konstruktivt å hevde at den nye ordføreren og hennes parti ikke skulle ha innbyggernes gagn som utgangspunkt. Man tjener ikke samhandling for Modums innbyggere med å tillegge andre politikere dårlige hensikter, endatil før arbeidet er oppstartet. Opposisjonen i det gamle kommunestyret ble ofte beskyldt for lite konstruktiv debatt og samhandling! La det ikke fortsette slik!'

Redaktør Bråthen kan vel ikke mene at Ap skal føre an i applausen av ny ordfører i Modum?

I tillegg kom altså beskyldning om å se bort fra valgresultatet. Hva er dette for noe? Av 35 representanter befinner 19 seg til høyre for Arbeiderpartiets 14 og SVs ene representant. Hvis vi plasserer alle disse på en linje vil Senterpartiets leder befinne seg trygt posisjonert på midten. Ordføreren skal være ordfører for alle, både til høyre og venstre. At hun ikke kommer fra den størst gruppa trenger ikke å være noen ulempe, like gjerne motsatt vedrørende å måtte samarbeide tett.

At undertegnede heller hadde sett at varaordføreren hadde kommet fra den andre siden av linja, og hett for eksempel Ståle eller Tone, er en annen sak.

Og kjære Lars Wilskow Aanes. Du er en positiv mann, og mener så mye bra. I leserinnlegget ditt skriver du: «Senterpartiet har fått det akkurat som de ønsket seg – MAKT – noe som kan virke å ha vært deres eneste mål» og siden: «har klart å kneble Jon Hovland som kanskje har vært den fremste ombudsmannen ---«.

Jeg tror du er enig i at politikere skal søke MAKT, ellers fikk de jo ikke gjort noe! Men hvor har du det fra at dette er Senterpartiets «eneste mål»? – er det noe som tilsier at de ikke ønsker å gjøre det beste for bygdas innbyggere!

Og hva angår Jon (Hovland): tror ikke at han er så lett å kneble, til det vil han for mye! Nå får han sjansen til i posisjon å fortsette å være ombudsmann, om enn i en annen rolle.

Kjære kommunepolitikere i Modum: vi som har valgt dere, har forventninger om at dere ALLE i respekt for hverandre og oss som har valgt dere vil SAMARBEIDE for å finne de beste løsningene for dem som lever «Fra øvst i Bingen tel Vikersund».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken