Mange ganger har jeg lurt på hvordan KrF betrakter oss vanlige arbeidsfolk?

POLITIKK: Gunnar Olsen fra Vikersund, lurer på hvordan Modum Krf og partiets førstekandidat, Ole Johan Sandvand kunne velge Frp fremfor å støtte Arbeiderpartiet.

POLITIKK: Gunnar Olsen fra Vikersund, lurer på hvordan Modum Krf og partiets førstekandidat, Ole Johan Sandvand kunne velge Frp fremfor å støtte Arbeiderpartiet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Valget er over, og Sunni G. Aamodt (SP) blir ny ordfører. Men uten Sandvand fra KrF på laget hadde hun neppe våget å ta på segordførerkjedet, så æren for ordførerskiftet det tilfaller ham. Den 2 november 2018 klarte toprosentpartiet KrF å skaffe landet en ny regjering, og sannelig klarte de 13 september 2019 å skaffe Modum kommune en ny «regjering» også. Godt gjort? Kjente personer som forhenværende biskop Per Arne Dahl støtter også sin venn Sandvands valg. Torsdag 5 september hadde Dahl et tankevekkende innlegg i Bygdeposten med overskriften «Modum kommune fortjener gode ledere ».

Dahl pleier å være klar i sine budskap, men han får ha meg unnskyldt når jeg ikke forstår hva han sikter til i sitt innlegg. Hva er det som er årsaken til at Modum fortjener gode ledere? Kommer det av at vi har hatt en god kommune? Kommer det av at vi har hatt en dårlig kommune? Kommer det av at vi har hatt gode ledere? Kommer det av at vi har hatt dårlige ledere som bør skiftes ut? Jeg klarer ikke å gripe fatt i hvorfor Dahl mener Modum fortjener gode ledere. Finnes det kommuner som fortjener dårlige ledere? Jeg håper å få et svar som letter litt på sløret mitt. Dahl skriver videre i sitt innlegg at han er glad for at mangeårig direktør på Modum Bad, Ole Johan Sandvand vil være KrFs ordførerkandidat, for han duger som leder, og han vil være en viktig stemme når det gjelder kristelige verdier i bygda vår. Godt er det også å høre at Dahl sier vi får en leder som har kjærlighet til bygda vår, og som har respekt for det beste i bygdekulturen. Antyder han at de som har styrt Modum kommune i 93 år har forsømt seg på disse områdene? Hvis så har skjedd, så er det vel for seint å beklage dette nå.

Dahl sier videre i sitt innlegg at Sandvand har skrevet gode og konstruktive artikler i Bygdeposten om Modums nåtid og framtid, og er opptatt av at vi er gode forvaltere av felles verdier. Mener Dahl at Sandvand og hans mikroparti, med venner, vil bli bedre forvaltere av felles verdier i vår kommune enn de som styrer i dag? Hvorfor vil nesten ingen stemme på dette partiet, ja hvorfor? Er det bare en «elite» avkristne som stemmer KrF? Når KrF i Modum heller vil samarbeide med Frp enn AP, så viser det oss klart og tydelig at de ikke vil ha noe medarbeiderklassen å gjøre. Men det som opp i det hele er ubegripelig er at en forhenværende biskop er enig i Sandvands samarbeide med Frp for å bli kvitt en AP-ordfører.

Mange ganger har jeg lurt på hvordan KrF betrakter oss vanlige arbeidsfolk. I Sylvi Listhaugs nye bok «Der andre tier» tar hun til orde for det hun kaller den meningsbærende «eliten» som hun mener norske biskoper tilhører, og at i denne gruppen er det mange som rett og slett ser ned på vanlige mennesker, eller som nærmest føler avsky når de får høre hva ordinære mennesker i det norske samfunnet har på hjertet. Har hun rett i dette? Julie M. Brodtkorp, tidl. stabssjef for Erna Solberg (H) skrev på nettet 2 sep. følgende : «Moralsk havari. Sylvi Listhaugs innlegg om båt migranter er et av de nedrigste valgkamputspillene jeg noen gang har sett. Sylvi Listhaugs utfall mot båtflyktninger er kynisme langt ut over det vi som fellesskap skal la passere. De aller fleste norske politikere har et innebygd moralskkompass. Det forebygger verdimessig havari når det koker. Det virker mot uanstendighet selv i den mest hektiske valgkamp. Desto mer rystende er det å se hva som skjer når noen velger å slå av kompasset». Når høytrangerte kristelige mennesker i Modum plutselig velger å slå av sitt moralske kompass for å samarbeide med Frp og politikere som tilhører samme kategori som Sylvi Listhaug, ja det er skremmende. Det burde være en moralsk grense for å nå sine mål. Jeg har en bønn til de to KrF-representantene. Slutt å fortelle oss at dere var på Knut Arild Hareides side i hans veivalg 2. november 2018, for det kan ikke være sant. Dere sier dere var på hans side, for deretter å gjøre det stikk motsatte i kommunevalget 2019.

Ett år etter at Hareide gikk av som leder av KrF sier han til Klassekampen og Vårt Land at han er sikker på at partiet er på feil lag når de sitter i regjering med Frp, og ikke burde akseptert Sylvi. Hva Sandvand og Dahl driver med: prøv å forstå det den som kan. Dahl sier Sandvand var en god leder på Modum Bad, men om han vil bli det for Modum kommune kan ingen si med sikkerhet. Men det som vi kan si med 100 prosent sikkerhet er at han klarte å fjerne en god AP-ordfører med hjelp fra Frp. Verd å merke seg er den kommende ordførerens viktige lovnader om at hun vil stille strenge krav til antrekk og ordbruk i kommunestyrets møter. Det å møte i shorts vil da automatisk kvalifisere til rødt kort neste gang. Dahl mener Modum fortjener gode leder. Mener han også at AP fortjente å tape valget med en oppslutning på enorme 40 prosent. Vi som stemte AP får trøste oss med at Modum vel fikk en Norgesrekord. Har det noen gang forekommet at et parti med to-prosent oppslutning har klart å sparke en sittende ordfører ved et kommunevalg. Dette skjedde i Modum 13. september 2019. Jeg avslutter med å stjele redaktørens treffende avslutning på hans leder 12. september der han siterte tidligere president i USA, Ronald Reagan som en gang sa: Det hevdes at politikk er verdens nest eldste yrke, men at han etter hvert har blitt klar over at det ligner stadig mer på det eldste.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken