Fartsbøller på Sigdalsveien

Av
DEL

MeningerFlott å lese redaktør Bråthens mening angående råkjøringen på fylkesvei 287, hvor han som få andre våger å kalle en spade for en spade, og tydelig sier ifra at det er hovedsakelig Tesla- og BMW-eiere som råkjører.

Selv kjører jeg på denne veien til min hytte mange ganger i løpet av året, og har opplevd flere ganger at det også går noen spreke bensin- og dieselbiler på Sigdalsveien, men jeg tror at det i fronten på BMW, Tesla, og AUDI-er med Bærumskilter sitter en slags sensor som gjør at bilen skyter fart så snart de tar igjen et forankjørende kjøretøy, samt at det i hodet på disse sjåførene ikke finnes en lov som sier at man skal avpasse farten etter forholdene.

Det er jo for jævlig at folk vurderer å flytte, eller nesten ikke våger å kjøre denne strekningen på grunn av «idiotkjøring».

Nå har visst UP vært på besøk og hanket inn noen kroner, og ja, det var visst ett par tilfeller hvor hastigheten var vel høy og bilistene måtte svi for det. Jeg mener UP har noe feil fokus, når de stiller seg opp i 50 og 60-sonen og spyr ut bøter og forelegg, til en sjåfør som har trillet åtte-ti km/t over fartsgrensen noen meter.

Det er ikke disse som skaper de livsfarlige tilfellene på våre veier. Nei, det er disse fine kaksene med høy sigarføring og dyre «såkalte miljøvennlige» farkoster som er trusselbildet mot trygg kjøring på våre veier. Jeg mener UP bør ta seg noen turer opp på fjellet, eller ned fra fjellet når trafikken er som størst, og da i sivile biler, slik at de ser, og får stoppet denne villmannskjøringen, slik at flertallet som ennå kjører dieselpurke og Volvo 240 kan ferdes trygt på fylkesvei 287.

Artikkeltags