Gå til sidens hovedinnhold

Posten skal fram, eller?

Artikkelen er over 4 år gammel

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Posten skal fram» Dette var en gang slagordet til en aktør som var tillagt samfunnsansvaret for å bringe post og aviser til alle kanter av landet og som satte sin ære i å få det til. Nå er som kjent distribusjonen av lørdagsavisene overlatt til en kommersiell aktør og det kan synes som en radikal endring er på gang.

For heller ikke lørdag 12. november lå Bygdeposten i postkassa mi. Det samme gjaldt de andre avisene jeg abonnerer på.

Vi var for så vidt på forhånd informert om at dette kunne skje, på tross av myndighetenes forsikringer om at alle fortsatt skulle få lørdagsavisene. Og avisa Bygdeposten skal på ingen måte klandres, den satte sist lørdag inn det avbøtende tiltaket å legge ut gratisaviser på forskjellige steder i Midtfylket. For mange abonnementsaviser har tydeligvis hatt bange anelser. Det har blant annet vist seg ved intensivert reklame for å lese avisa på nett.

Å, jo, da. Jeg er på nett og kunne selvsagt lest Bygdeposten og andre aviser der. Men med fare for å bli stemplet som bakstreversk, og det som verre er, vil jeg hevde at skjermene er i ferd med å overta våre liv.
Jeg er ikke interessert i å måtte glane på en skjerm for å få med meg store og små nyheter, reportasjer, debattinnlegg, kronikker. Ikke er det mye kos med det heller!
Og tydeligvis har ikke alle fått med seg at en del av befolkningen av ulike grunner er avskåret fra å lese aviser på nett.

Jeg stiller noen, kanskje naive spørsmål: Hvorfor skal ikke jeg, sammen med mange andre i distriktene få lørdagsavisa, på lik linje med dem som bor i sentrale strøk? Og hvor har det blitt av de avisene som skulle ligget i postkassa mi på lørdag? Har en eller annen kvikkas beslaglagt dem? Er dette et nytt ledd i å svekke servicetilbudene i distriktene?

Jeg er en velvillig sjel og skal foreløpig gi innkjøringsproblemer skylda for at jeg ikke får lørdagsavisa. Men inntil dette eventuelt er bevist er jeg mektig sur på dem som sitter på det politiske ansvaret for dette uføret!

LES OGSÅ:

Beklager at lørdagsavisa uteble 

Lover avis til alle

– Jeg er fly forbannet 

Kommentarer til denne saken