Hva har Ap gjort galt i Modum som gjør at KrF heller vil søke samarbeid med FrP?

Farsdagsvinner, Gunnar Olsen

Farsdagsvinner, Gunnar Olsen Foto:

Av
DEL

MeningerDet nærmer seg kommunevalg, og i Modum blir det spennende igjen. Klarer opposisjonen endelig å ta «knekken « på denne AP-styrte (med støttepartier) kommunen som har hatt makta i snart 100 år? Høyre og FrP har i mange år prøvd å skape et dårlig omdømme av Modum kommune for å komme til makta, men hittil har de ikke lykkes med det. Det viser vel at de fleste moingene mener kommunen har vært styrt på en god måte i alle disse åra.

Ved dette valget går SP og KrF til det skritt å peke på en felles ordførerkandidat, noe som vel ikke er så overraskende. Men det som igjen blir interessant er hvor Høyre befinner seg i bilde denne gangen? Må de enda en gang se at ordførerdrømmen går tapt?

Men det som er verd å merke seg ved dette valget er at KrF i Modum vil samarbeide med FrP! Deres nyvalgte ordførerkandidat, Ole Johan Sandvand sier i et intervju med Bygdeposten 2. juli at han ikke har noen problemer med å samarbeide med FrP, og hvor han sier at det ville være forfriskende med et ordførerskifte i Modum. Alle vi som har holdt Bygdeposten i en mannsalder gjør det for å bli oppdatert på viktige ting som skjer i kommunen vår, og at det alltid står noe der som er av interesse. En lokalavis er uunnværlig hvis du er av dem som vil følge med på det som rører seg. Noen ganger vekker den glede, andre ganger vrede, men den vil alltid være et viktig bidrag til å holde oss «våkne» på det som skjer i bygda vår.

Når Bygdeposten forteller oss at KrF i Modum ikke har noen problemer med å samarbeide med FrP, ja da er det en sak som er interessant, og som gjør det klart hvor partiet føler seg hjemme politisk, også i Modum.

Partiet hadde en av de beste lederne de noen gang har hatt i Knut Arild Hareide, men hans kristelige verdisyn var noe av det som gjorde det umulig for ham å gå i regjering med FrP. Men i Modum sier Sandvand at de ikke har noen problemer med å samarbeide med dette partiet, et parti som eksisterer kun takket være sin nådeløse flyktningpolitikk, og hvor man fremmer sine egne interesser på andres bekostning. Kristelig Folkeparti ble stiftet i 1933, og bygger sin politikk på den kristendemokratiske ideologi, som bl.a. har sin forankring i nestekjærlighet.

Da må det være lov til å spørre om KrF praktiserer to forskjellige kristelige ideologier, all den tid halvparten av partiet vil samarbeide med FrP, eller gjelder dette bare når det er valg? At KrF ikke bare i Modum skyver under teppet måten FrP vil behandle hjelpeløse flyktninger på, ja det er menneskesyn og mangel på nestekjærlighet på sitt mest brutale.

Når KrF i Modum vil samarbeide med dette partiet, ja da må det være lov til å stille spørsmål om hva slags kristelig verdisyn KrF i Modum egentlig har? At Sandvand og hans parti føler nærmere tilhørighet til FrP enn AP, ja det kan ingen nekte dem, men jeg skulle ønske han ville fortelle hva som er så galt med styre og stell i Modum, og hva som gjør det nødvendig å fjerne AP-ordføreren?

Hva mener han vil bli så mye bedre for oss alle? Jeg håper at en 96 åring (40 år som fabrikkarbeider) har lov til å gi uttrykk for sine politiske meninger, eller burde vi holde oss til kaffekoppen som en FrP-kvinne skreiv i Bygdeposten. Men når det er valg så vil de gjerne ha vår stemme. Jeg snakker med mange som sier at vi lever i en god kommune, noe jeg daglig ser der jeg bor, hvor beboerne får all den hjelp de trenger, døgnet rundt. Spennende valg blir det, og skulle AP tape kampen om ordføreren, så kan partiet med stolthet se tilbake på den gode kommunen de har vært med på å skape gjennom 96 år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags