Det er tid for et skifte i Modum

ØNSKER ET POLITISK SKIFTE: Bjørn Erik Sørli (t.v.)  og Morten Wold (Frp).

ØNSKER ET POLITISK SKIFTE: Bjørn Erik Sørli (t.v.) og Morten Wold (Frp). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er en tid for alt. Også for Arbeiderpartiets styring av Modum kommune. Det er mange hendelser den seinere tid som viser at det bør være nok nå.

I Modum strekker vi oss lenger. Det er kommunens slagord, men som gang etter gang viser seg at ikke har innhold. Nå må vi henge bjella på katten. Når Ap har styrt sammenhengende i 93 år, nytter det ikke at den politiske ledelsen selger ut en og annen gladnyhet, som gjerne kan være et resultat av tverrpolitisk enighet, men straks det avdekkes kritikkverdige forhold så er de samme lite å se til. Da dekker man seg bak ord og fraser som at «vi kjenner oss ikke helt igjen i situasjonen», «vi har et annet bilde», «det gjelder tross alt et begrenset antall», «vi har sett/skal se på våre rutiner», «vi har truffet/vi skal treffe tiltak» – som Reidar Bjerke så forbilledlig beskrev i et leserinnlegg i BP tidligere denne uken.   

Fortell at vi strekker oss lenger til de tre langt opp i 90-årene, som ikke kunne hjelpes med plass på Modumheimen. Fortell det til dem som ble tvangsflyttet fra Furulund. Fortell det til dem som er berørt av det som av flere foreldre og politikere blir omtalt som kritikkverdige forhold ved Vikersund skole. Fortell det til dem som fortviler over forholdene ved Vikersund bo- og dagsenter. Eller forsøk å selge inn slagordet til beboerne som måtte flytte fra Stadionveien i Åmot etter en prosess der kommunen åpenbart har forgått seg mot regelverket. Ap-ledelsen hadde stått seg på å ta ansvar og vise lederskap i disse sakene.

Uavhengig av hvem som måtte ha styrt så lenge som i 93 år, ville det vært behov for et skifte. Det har med slitasje å gjøre, evnen til nytenkning og omstilling, til å skape begeistring, til å få folk til å tro på et prosjekt. Det er mange år siden det er skjedd store ting i Modum, utover det man må forvente – som bygging av barnehager, idrettsanlegg og tilrettelegging for nødvendig boligbygging, der sistnevnte gjerne utføres av private aktører langt unna kommunal styring.

Vi lover at dersom det blir et ikke-sosialistisk flertall når stemmene er talt opp etter mandagens valg, skal gjøre alt for å etablere et bredt og styringsdyktig alternativ til Ap, SV og MDG. Det må være en konstellasjon som i større grad evner å lytte til innbyggerne, til næringslivet, til kunder og forbrukere gjennom et tett samarbeid med en solid ansattstab i rådhuset. Det må nye tanker til, det må etableres et godt tillitsforhold mellom ansatte og en eventuell ny politisk ledelse. Det er en oppgave vi tar på det aller største alvor, og der samarbeid, smidighet og tilpasningsevne vil være viktig kriterier for måloppnåelse.

Modum Frp vil ikke legge opp til privatisering av tjenester, vi vet det ikke er flertall for det i vår kommune. Men at brukerne av offentlige velferdstjenester i sterkere grad må bli hørt enn tilfellet er i dag, er en utfordring vi vil løfte i møtet med helse- og sosialetaten. De mange dyktige ansatte der skal sees, respekteres og gis rom for å utføre sine oppgaver på en verdig måte. Derfor vil vi også legge til rette for lokal medbestemmelse for variable turnuser, dersom de ansatte ønsker dette. Slik kan også uønsket deltid unngås i større grad.

Det er en tid for alt. For å skifte jobb, bil eller båt. For å stake ut en ny kurs. Rett og slett en tid for å skifte ut Arbeiderpartiet i Modum.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken