Hvorfor «heier» Rygh på fylkesmannen?

FORSTÅR IKKE: Vidar Løvf er gruppeleder for kommunestyregruppen til FrP i Modum.

FORSTÅR IKKE: Vidar Løvf er gruppeleder for kommunestyregruppen til FrP i Modum. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Rygh er åpenbart av den oppfatning at et politisk demokrati i Modum ikke  er heldig.

DEL

LeserbrevI Bygdeposten (13/9) sier Gotfred Rygh (SV) at han regner med at Fylkesmannen overkjører flertallspartienes vedtak i hovedutvalget for teknisk. Det gjelder en byggesak i Kvartsveien i Åmot, hvor administrasjonen hadde gitt tilatelse til å bygge to kjedede eneboliger med boder imellom.

Flertallet i hovedutvalget, som besto av FrP, Ap, Sp og Høyre mente dette ikke var i henhold til reguleringsplanen. Rygh er åpenbart av den oppfatning at et politisk demokrati i Modum ikke  er heldig og ønsker vedtaket omgjort av Fylkesmannen.

Saken viser at administrasjonen gjennom mer enn 40 år ikke har gjort jobben sin. Tomtene i Jellumhagen ble solgt i 1972 med en klausul om at de måtte bebygges innen tre år, eller tilbakeføres til kommunen.

Jeg kjøpte selv tomt i byggefeltet og kjenner godt til betingelsene. Til tross for dette har kommunen latt tomten ligge ubebygd. Resultatet er at tomten er blitt kjøpt og solgt flere ganger i løpet av disse årene. Mange unge mennesker i Modum kunne tenkt seg å kjøpe denne tomten, og den muligheten hadde vært der om kommunen hadde fulgt opp sine egne betingelser.

Prinsipielt er jeg tilhenger av at private skal få kjøpe og bebygge tomter uten for mange restriksjoner, men i dette tilfellet har administrasjonen gjort en for dårlig jobb, og fortjener at politikerne setter foten ned. I sakspapirene henviser teknisk etat til at det er bygget tomannsbolig på byggefeltet tidligere, og at det dermed må tillates også denne gang. I tillegg viser etaten til at det er bygget eneboliger med utleieenheter, noe som også nå skal være begrunnelse for å tillate avvik fra reguleringsplanen. Ingen av tilfellene er relevante for saken,og det burde teknisk etat ha visst.

Man kan mistenke at dette er for å villede politikerne og - eventuelt - til slutt Fylkesmannen. Tomannsboligen det vises til, ble i sin tid tillatt bygget, men under forutsetning av at huseier kjøpte to eneboligtomter. Bolig med utleieenhet er i tråd med reguleringsplan og gjelder hus med utleiedel i underetasjen.

Politikerne har sagt klart ifra om at de ikke er fornøyd med administrasjonens håndtering av saken, noe Rygh altså vil at Fylkesmannen skal lukke øynene for.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags