MODUM: 20 000 tilskuere fikk se Gregor Schlirenzauer lande på 243,5 meter i første omgang i lørdagens renn. Verdensrekordholder Johan Remen Evensen landet på 240 meter. I andre omgang landet de på henholdsvis 232,5 og 234,5 meter.

Totalt hoppet 23 hoppere over den magsiske 200-metersgrensen lørdag selv om rennledelsen benyttet seg av laveste avsats, som heter null.

Oppsøkte rennledelsen
Klokken 02 natt til søndag ble mannskaper beordret til sveise på to nye avsatser - kalt minus en og minus to.

De nye avsatsene gjør at hopperne kan starte 2,55, meter lenger ned enn tidligere.

Ubekreftede kilder sier at gårsdagens vinner, Schliernzauer, oppsøkte juryen etter rennslutt og skal ha påvirket arrangøren til å gå ytterligere ned på farten.

Sloveneren Mirian Tepez, som styrer lyset i bakken, tok initiativet til å snakke med rennledelsen om å sette i gang tiltakene i det iskalde nattemørket.

- Bare for å være forberedt
- Det er bare for å være forberedt dersom det skulle bli bedre oppdrift utover dagen, bekrefter rennleder Ole Gunnar Fidjestøl.

Han har opplevd at selv om man stadig har gått ned på avsatsene, har ikke farten gått så mye ned og spesielt har Johan Remen Evensen bevist flere ganger at han hopper bakken ned selv med lavere fart.

- Måtte ha flere avsatser
- For noen er avsatsen for liten og for andre er den passe, sier tidligere storhopper Espen Bredesen, som nå jobber som ekspertkommentator for NRKI Sportsrevyen.

- Dersom det kommer oppdrift i bakken søndag, ville Vikersund hatt et problem. De hadde jo ikke rom for å kunne gå ytterligere ned på farten i går siden de allerede var på avsats en og null. Da skjønte jeg at det måtte gjøres tiltak, sier Bredesen.