Fremskrittspartiet avholder landsmøte på Gardermoen i dag, med en påfølgende konferansedag i morgen.

På grunn av koronasituasjonen og hensynet til smittevern, avvikles årets landsmøte temmelig annerledes enn hva som er normalen.

- Vanligvis er vi rundt 500-600 personer her. I år er vi ca 200. Resten sitter samlet på seks andre steder i landet, og landsmøtet kjøres digitalt. Det blir spennende å se om vi får all teknikken til å fungere, sier Morten Wold.

Sammen med tidligere samfunns- og sikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde utgjør han det ene dirigentparet, mens stortingsrepresentantene Kari K. Kjos og Bård Hoksrud utgjør det andre. Siden Wold er visepresident i Stortinget, er det han som har rollen som hoveddirigent.

Pleier å gå fint

- Vi skal holde styr på talerlisten i den politiske debatten, på replikkordvekslinger, resolusjonsdebatten - og selvsagt gjennomføringene av valgene. Det pleier å gå veldig fint, sier Wold - som nå nettopp har tatt fatt på sitt åttende år som stortingsrepresentant.

Han sier det er sterkt fokus på smittevern på landsmøtet, ikke minst med avstandsregler både i møtesalen og ellers på landsmøtehotellet.

Siv Jensen gjenvelges som partileder på dagens landsmøte for to nye år. Nestlederne Sylvi Listhaug og Terje Søviknes er ikke på valg før neste år. Det foreligger 23 resolusjoner til debatt.