Annonsørinnhold fra Vikersundgata

Hva er dette?

Den lokale handelsstanden ønsker velkommen til Vikersundgata!
Den lokale handelsstanden ønsker velkommen til Vikersundgata!

Vikersundgata takker dere for støtten!

Vikersundgata ble fort grå da koronatiden slo inn og mange butikker ble stengt. Nå blomstrer butikkgata i takt med vårværet. Den lokale handelsstanden applauderer alle som støtter og bruker dem i disse tider.

Annonsørinnhold fra

- Det er viktig at vi er patrioter. Vi merker at folk har våknet og handler lokalt. Det applauderer vi. Uten lokale handlegater som Vikersundgata, blir det ikke liv her i bygda, sier Anne Kat Håskjold, sentrumsutvikler i Modum Næringsråd. 

Selv driver hun Kafé 1. etg langs handlegata i hjertet av Vikersund. En handlegate som er bevart i generasjoner. Et sted for gode barndomsminner og lav puls, for hyggelige samtaler og kjente fjes. Vikersundgata trekker folk fra bygdene i nærområdet. Her finner du alt du trenger om det er klær, sko, briller, interiør, smykker, sportsutstyr, noe godt å bite i, noe til kjæredyret eller om du ønsker ny sveis. 

- Det har vært en utfordrende og annerledes tid nå, men alle butikkene har mobilisert seg. De har funnet løsninger for å holde hjulene i gang. Jeg har stolt av hva den lokale handelsstanden har fått til, understreker Håskjold med et smil i det sola glir over ansiktet og blikket hviler på gata som betyr mye for veldig mange. 

Anne Kat Håskjold, sentrumsutvikler i Modum Næringsråd, er stolt av hva de lokale butikkene får til og takker lokalbefolkningen for støtten i en utfordrende tid. 

Folk gir farge til gata

- Nei, handelen i Vikersundgata er her for å bli. Her stortrives jeg, sier en bestemt Berit Gravermoen fra interiørbutikken sin Cehita, som hun har drevet i 30 år.  69-åringen har holdt dørene åpne og vært på plass hver eneste dag de siste månedene. 

- Jeg opplever at folk har vært flinke til å bruke de lokale butikkene i disse tider, sier hun. 

De ansatte i nabobutikken, Dyregleden, er helt enig. 

- Da mange av butikkene stengte tror jeg folk så hvor grått og trist det kan bli her uten handelen i Vikersundgata. Det er så godt å se mennesker som smiler og handler her nå. Det gir farge til gata vår, sier Lena Evje Andersen, daglig leder.  

Hun merker at flere har skaffet seg smådyr i det siste. 

- Det har gått litt flere hamstre enn før. Det er jo hyggelig med selskap av smådyr hjemme, påpeker hun. 

Bli med til noen av butikkene i Vikersundgata: 

Helen Kleven ønsker velkommen til Baguettstua.

-Hos Wilhelmines fører vi hovedsakelig skandinavisk mote i et godt utvalg av størrelser. Vi markedsfører oss med størrelsene 36-56, noe som gjør at vi også har en del kunder innom fra Ringerike og Eiker/drammen. Vi tilbyr selvfølgelig hjemkjøring om ønskelig, og vi tilbyr også personlige motevisninger via nett om det er noen som ikke ønsker/ikke klarer å komme seg ut i butikken vår, forteller Kjersti Eriksen.

Marthe Hustad er i full sving hos Femina Frisør.

Vårsko i lekre farger er på plass hos Eurosko Vikersund. Kristine Mortensen er daglig leder.

Tonje Andersen (t.h) og Lena Evje Andersen, daglig leder, fra Dyregleden har det meste til de firbente og et utvalg av dyr. I butikken er ofte hundene Pia og Stelle med på jobb.

Berit Vigdal Drolsum, eier av Monett, og medarbeider Christina Berg slår et slag for lys sommermote og fine farger.

Berit Gravermoen eier og driver Cehita. Her finner du det siste innen interiør for et nytt friskt pust i eget hjem.

Gro Romkes inviterer til Blingbling-butikken og har interiør til hjemmet, gaver, dåpsgaver (50%) og bryllupsgaver (50%). De har også nettbutikk.

En viktig gate for mange

Litt lenger oppi gata setter daglig leder, Kristine Mortensen, vårsko på plass i nyoppussede lokaler. Eurosko Vikersund er kjent som Krona på folkemunne, der folk har handlet siden 1908. 

- Det ble stille før påske, men nå er folk tilbake. Det er godt at vi ikke er glemt. Jeg merker at lokalbefolkningen vil støtte oss lokale nå. Det er så fint, sier Mortensen, som selv har vandret i Vikersundgata siden hun selv var i småsko. 

- Jeg har mange fine barndomsminner fra denne gata, sier hun. 

Tvers over gata er Berit Vigdal Drolsum og Christina Berg i full sving med å brette klær i de vakreste farger hos Monett. Våren byr på hvite toner, farger og lettere stoffer. 

- Denne gata er kjempeviktig for mange. Vi tilbyr et mangfold av varer, og du finner det aller meste du trenger på ett sted. Vi merker at mange bryr seg om de lokale butikkene, sier Drolsum. 

Spisesteder og frisører

Noe godt å bite i, samt å fikse håret har vært etterlengtet for mange. Det merkes. 

På Baguettstua slår de deiligste lukter mot deg fra døråpningen. Daglig leder, Helen Kleven, kunne endelig åpne igjen for tre uker siden. 

- Det har vært så trivelig. Så mange koselige kunder som kommer innom. Nei, folk bør handle lokalt nå. Dropp netthandel og dra til nærbutikken, sier hun oppfordrende og byr på en deilig kopp kaffe. 

Våren og sola er på plass i Vikersundgata. Noen av butikkene har foreløpig reduserte åpningstider og stenger noe tidligere enn før. 

Femina Frisør åpnet 27. april og kundene har strømmet til. 

- Vi merker vi har vært savnet. Det er så koselig å se at vi ikke har mistet kundene når vi har hatt stengt. Å, så godt det er å se mennesker igjen, sier frisør Marthe Hustad, i det hun gir en kunde en god hodebunnsmassasje. 

Og selv om handelen ikke er helt som før, med sikkerhetstiltak og mer avstand, så er det ny giv og ny vår i Vikersundgata. 

- Du vet, det er i Modum det skjer, sier sentrumsutvikler Håskjold med et varmt smil. 

Gjør handelen lokalt i Vikersund

Del artikkelen på Facebook