Annonsørinnhold fra Coop Prix

Hva er dette?

SATSER PÅ NORSK FRUKT OG GRØNT: Butikksjef Sameer Nazari og de ansatte ved Coop Prix Geithus sørger for at kundene alltid møter en velfylt frukt- og grøntdisk.
SATSER PÅ NORSK FRUKT OG GRØNT: Butikksjef Sameer Nazari og de ansatte ved Coop Prix Geithus sørger for at kundene alltid møter en velfylt frukt- og grøntdisk.

Nyt sesongens frukt- og grøntfavoritter hos Coop Prix Geithus

Hos Coop Prix Geithus spør kundene etter norske råvarer, og nabolagsbutikken innfrir. Her bugner det av sesongens frukt og grønt, merket med rødt, hvit og blått.

Annonsørinnhold fra

- Min norske favoritt er jordbær om sommeren. Da kona mi kom fra Iran og fikk smake norske jordbær for første gang ble hun helt sånn «wow». Nå gleder vi oss til hver eneste jordbærsesong, sier Sameer Nazari.

Coop Prix Geithus

Folkvangveien 1
3360 Geithus

Åpningstider
Man-fre: 08.00-20.00
Lørdag: 09.00-20.00
Søndag: Stengt

Han er butikksjef for Coop Prix Geithus i Modum. Butikken arbeider hardt for å tilby et bredt utvalg av norsk frukt og grønt til sine kunder. Vi blir stadig mer bevisst på hvor maten vi putter i oss kommer fra. Den uavhengige stiftelsen Matmerk jobber for å fremme norskprodusert mat og står bak merkeordningen Nyt Norge, en merking som skal sørge for at forbrukere vet at det de handler er norskprodusert. I 2019 kom Matmerk med en rapport som viser at salg av lokale, norske produkter øker.

Den økte populariteten har også Coop Prix-butikkene bitt seg merke i.

- Folk er opptatt av hvor maten kommer fra, og de fleste ser på norsk frukt og grønt som kvalitetsvarer. Vi må ha et godt utvalg av norske produkter i butikken fordi kundene vil ha det - også er det viktig å støtte opp under landbruket vårt, forteller Nazari.

POPULÆRT MED NORSK FRUKT OG GRØNT: Butikksjefen forteller at nabolagbutikkens kunder helst velger norsk frukt og grønt.

Butikken følger sesongen og arbeider hardt for å dekke etterspørselen. Ambisjonen om å være best på norsk frukt og grønt når det er tilgjengelig henger høyt hos Coop Prix.

- Sommeren byr på favoritter som plommer og jordbær. På høsten kommer rotgrønnsakene og norske epler. Vi ser at folk legger merke til hva som er merket med Nyt Norge og hva som er i sesong, understreker Nazari.

Felles for leverandørene er at de er nøye valgt ut av Coop. Produkter i verdensklasse er målet.

- Både vi og kundene ønsker så høy andel norske produkter i våre butikker som overhode mulig. Da er det gøy at produkter vi tilbyr er av så høy kvalitet, forteller kategorisjef for frukt og grønt i Coop, Christine Frostmann.

Fantastiske smaker

Uforutsigbart vær er norske produsenters beste og verste venn. Dette har ført til at mange bønder dyrker i moderne drivhus, uten at det går utover kvalitet. Agurk og tomater er to produkter som kundene elsker og som dyrkes frem hele året. Nypoteter, jordbær og crispisalat må også nevnes. Noen nytenkende bønder i Rogaland har til og med startet dyrking av moreller og plommer i drivhus.

- Noe av hemmeligheten til den høye kvaliteten er nettopp vårt varierte klima. Det gir en lang vekstsesong, noe som gjør at frukt og grønt-produkter som produseres her til lands får tid til å utvikle gode og rene smaker. Det ser vi kundene i alle våre Coop Prix-butikker setter pris på, forklarer Frostmann.

Fellesnevneren er at de alle har fantastisk smak, flotte farger og er rike på næringsstoffer.

Fra jord til butikk

Norskprodusert betyr også kort reisevei fra jord til butikk. En tomat er tilgjengelig i din nærmeste Coop Prix-butikk få dager etter den ble høstet.

- Her til lands er vi flinke til å dyrke frukt og grønt, og det skal komme kundene til gode, forteller Nazari.

- Vi er opptatt av å ha en god dialog og - ikke minst - tid til kundene våre. På den måten får vi høre hva slags produkter de ønsker at vi skal ha i hyllene, og kan ta inn produkter på forespørsel, legger butikksjefen til.

Det er elementer som dette som gjør Coop Prix til et enkelt valg i hverdagen: Det er fort gjort å stikke innom og finne det du trenger til dagens middag.

Del artikkelen på Facebook