Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Flere millioner i Grasrotandelen - og du er blitt enda viktigere

Fra nyttår økte Grasrotandelen fra fem til sju prosent. Det høres kanskje ikke så mye ut, men det vil bety økte inntekter til grasrotmottakerne i Buskerud.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Når du spiller hos Norsk Tipping kan du selv velge en mottaker som ligger ditt hjerte nær, og som får sju prosent av beløpet du spiller for. Det er dette som heter Grasrotandelen. I Buskerud er mer enn 1600 lag og foreninger registrert som grasrotmottakere, innen alt fra korps og idrett til dyrevern og humanitær innsats. Til sammen fikk disse drøyt 22,5 millioner kroner fra Norsk Tippings kunder i 2017.

Dyrebeskyttelsen er blant de største grasrotandel-mottakerne.

- Når Grasrotandelen nå er økt til sju prosent blir hver enkelt grasrotgiver enda mer verdt for foreningene, sier Anne Helseth, ansvarlig for Grasrotandelen i Norsk Tipping.

Det finnes om lag 30 000 registrerte grasrotmottakere over hele landet, og bredden er svært stor.

- Det er en vanlig misforståelse at Grasrotandelen kun omfatter idrettslag, men det stemmer ikke. Det finnes grasrotmottakere som driver med alt fra ungdomsarbeid til sjakk og amatørteater. Fortsatt har rundt halvparten av Norsk Tippings kunder ikke valgt seg en grasrotmottaker, sier Anne Helseth.

Er du ikke grasrotgiver? Bli grasrotgiver her.

Idrettsgleden står sterkt i Buskerud, og lokale idrettsforeninger er store grasrotmottakere i fylket – med Strømsgodset og Mjøndalen som de aller største. Her er ti på topp-lista over grasrotmottakere Buskerud i 2017:

1. Strømsgodset toppfotball, Drammen Kr 999 500

2. Mjøndalen Idrettsforening, Nedre Eiker Kr 939 934

3. Vestfossen Idrettsforening, Øvre Eiker Kr 403 241

4. Konnerud Idrettslag, Drammen Kr 402 727

5. Lier Idrettslag, Lier Kr 343 798

6. Åssiden Idrettsforening, Drammen Kr 339 346

7. Åskollen Fotballklubb, Drammen Kr 337 591

8. Ski- og ballklubben Drafn, Drammen Kr 307 913

9. Solberg Sportsklubb, Nedre Eiker Kr 298 243

10. Kongsberg Idrettsforening, Kongsberg Kr 297 093

Dette er Grasrotandelen

Grasrotandelen ble lansert 1. mars 2009, og er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi 7 prosent av spillinnsatsen sin direkte til et lag eller en forening.

I 2017 ble 455 millioner kroner fordelt på denne måten, direkte til klubber og foreninger, mens utbetalingen vil øke betraktelig i 2018

Du må være kunde hos Norsk Tipping for å bli grasrotgiver. Du kan tilknytte deg en grasrotmottaker hos en av Norsk Tippings kommisjonærer, på Norsk Tippings nettside eller via spilleappen deres.

Du kan søke på grasrotmottakere her. Søk opp ønsket grasrotmottaker og velg "tilknytt". Du kan når som helst bytte grasrotmottaker.

Ved spill på Multix, Instaspill og Oddsen er Grasrotandelen 14 prosent av spillinnsatsen etter fratrekk for gevinster.

Del artikkelen på Facebook