Annonsørinnhold fra SpareBank 1 Modum

Hva er dette?

Bonden Øyvind vil heller snakke med Trine enn en datamaskin

Øyvind Foss føler seg trygg med Trine i ryggen om uhellet er ute. Personlig oppfølging og gode betingelser gjør at han velger å forsikre gårdsdriften hos SpareBank 1 Modum.

Annonsørinnhold fra

-Velkommen til gards, sier Øyvind Foss og slår ut med armene. Nærmere postkortidyll skal du lete lenge etter. Sola skinner, fuglene kvitrer og gårdsbygningene dupper i grønne omgivelser. Hundene Kaja og Alfa bjeffer begeistret for besøk.

På tunet foran stabburet møtes to bekjente. Her skulle gjerne Øyvind gitt Trine Røysi en klem fordi hun har bursdag, men det er nye tider. 

I stedet er smilet varmt der han viser frem sin oase i Hoensveien med hester, sauer, bærranker og åkere, som brer seg rundt ved Hons Bruk i Hokksund. 

Det er ikke første gangen forsikringsrådgiver Trine fra SpareBank 1 Modum er på besøk. Hun har jobbet tett med Øyvind i 10 år, sørget for at landbruksforsikringen er på stell og at Øyvind har fått den hjelpen han trenger om uhellet har vært ute. 

Trine Røysi er forsikringsrådgiver ved SpareBank 1 Modum. Hun og Øyvind Foss har hatt et tett og godt samarbeid de siste 10 årene. 

- I tillegg må jeg reise hit og kjøper bringebær. De er helt nydelige, sier Trine med et glimt. 

Hun bor selv i Geithus og kjenner kundene sine i Modum og Øvre Eiker veldig godt. Trine har jobbet ved SpareBank 1 Modum i 18 år. Øyvind er en av hennes mange faste kunder. 

- Jeg må jo si at landbruksforsikringen min har kommet til nytte. Jeg har hatt skade på en traktor og på en at gårdsbygningen. Et lynnedslag slo ut hele brannvarselanlegget. Jeg har hatt vannlekkasje. Forsikringsoppgjøret var rett og slett en behagelig opplevelse. Det gikk strøkent. Det har blitt noen telefoner til Trine, sier Øyvind med et lurt smil til Trine. 

- Ja, det er bare å ringe, kommer det kjapt tilbake. 

Vil du vite mer om landbruksforsikringer? Les her

Øyvind Foss har bodd på Hons Bruk hele livet. På gården dyrker de korn, bringebær og leier ut stallplasser. 

Viktig forsikring i landbrukskommuner

Øvre Eiker og Modum er store landbrukskommuner. Derfor har SpareBank 1 Modum satt fokus på gode forsikringer for denne næringen. 

Trine Røysi er fra Geithus og har jobbet hos SpareBank 1 Modum siden 2002. Hun har mange faste kunder i Eiker og Modum. 

De har flere produkter som er relevante for landbruket og deres behov. De tilbyr forsikring for driftsbygninger, maskin - og løsøre, plante - og husdyrproduksjon og brannforsikring for dyr. 

- Jeg opplever at vi har truffet godt ved å tilby forsikringer tilpasset landbruket her i distriktet. Jeg har mange gårdbrukere som kunder, og det er viktig for meg at alle får en god kundeopplevelse hele veien, sier Trine.

Og den følelsen av trygghet er viktig for Øyvind. 

- Det fine med Trine, selv om hun ikke er en gårdsekspert, er at hun er utrolig flink til å finne ut av ting og hjelpe til uansett. Det setter jeg pris på, påpeker gårdbrukeren. 

- Heller Trine enn en datamaskin

For Øyvind har gårdsdrift ligget i blodet hele livet. Bestefaren hans kjøpte Hons Bruk  i 1934. Det var aldri tvil om at Øyvind skulle føre arven videre. 

- Men du må virkelig elske stedet du bor og like å holde på med ting hele tiden. Det er alltid noe å gjøre på en gård. Vi har ikke tid til å reise til Syden, sier han med et skjevt smil. De sterke nevene og det solbrune ansiktet vitner om mange timer med hard jobbing i det fri. 

Men for at en gård skal fungere optimalt, må alt være på stell når det gjelder. Innhøsting kan ikke vente. Bærsanking kan ikke utsettes. En ødelagt traktor eller en tørkesommer kan få store konsekvenser for driften. 


Hons Bruk har vært i familien Foss siden 1934. Den ligger idyllisk til i Hoensveien, tett på Hokksund. 

Hons Bruk har vært i familien Foss siden 1934. Den ligger idyllisk til i Hoensveien, tett på Hokksund. 

- Forholdet til forsikringsselskapet baserer seg jo på opplevelsen av hvordan sakene løses når det først skjer noe. Her kan det ikke ta for lang tid. Og det er viktig for meg og driften å ha forsikringene i orden, slik at gården er sikret om det skulle skje noe. Jeg kan godt melde skade på nettet, men jeg vil ha en person å forholde meg til når det gjelder forsikringer. Jeg vil heller snakke med Trine enn en datamaskin, forteller Øyvind.

Bank og forsikring på ett sted

Ifølge Norsk kundebarometer, har SpareBank 1 Norges mest lojale forsikringskunder.

SpareBank 1 Modum har lokale kontorer i Hokksund, Åmot og i Vikersund, og det er kort vei til en god samtale om egen økonomi og forsikringsbehov.

Magnus Gundersen, leder forsikringsteam Privat og Bedrift, er fra Åmot. Han har jobbet 10 år i SpareBank 1 Modum - og stortrives i jobben. 

En stor fordel er at kundene kan samle både bank og forsikring på et sted. Øyvind er en av mange kunder i Øvre Eiker og Modum som har valgt å gjøre dette. 

Som Øyvind sier det selv; «da slipper jeg å forholde meg til så mange». 

- SpareBank 1 Modum er en bygdebank. Vi er opptatt av å ha en tett og god relasjon til våre kunder - om det er bank eller forsikring. Derfor har vi også flere lokalkontorer i distriktet. Landbruket er en utrolig viktig næring for oss, og vi må bistå med de produktene de trenger. I tillegg, er det mye enklere for kundene å forholde seg til ett sted når det kommer til bank og forsikring, sier Magnus Gundersen, leder forsikringsteam Privat og Bedrift. 

Han har også tatt turen til Hons Bruk for å hilse på - og for å overraske. Det er viktig å gjøre stas på gode ansatte. 

-Nei, har dere ordnet med kake, roper Trine av begeistring. 

- Må jo feire litt når du har bursdag, sier Øyvind sindig og dekker på. Alltid med et lunt smil på lur. 

Postkortidyllen er komplett med kake og kaffe på tunet. 

SpareBank 1 Modum

SpareBank 1 Modum, tidligere Modum SpareBank, er en selvstendig sparebank som ble etablert i 1841 og er tilsluttet SpareBank 1-alliansen. SpareBank 1 Modum har sitt primærmarked i nærliggende områder. Vi har kontorer i Vikersund, Åmot, Hokksund og Drammen. 

Våre selvbetjente områder er i Vikersund, Åmot og Hokksund 

Kundesenter, chat og telefon:
Telefon (+47) 91502270 fra klokken 07.00 til 24.00 alle dager

Besøk SpareBank 1 Modums nettside for mer info: 

Se video: 

Del artikkelen på Facebook