Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

– Kan ikke bli bedre sommerjobb enn dette!

Alexej (17) fra Drammen og Malthe (17) fra Kongsberg har fått drømmejobben i sommer. I to uker skal de feriere i det store fylket vårt. Og prisen for transport? 310 kroner per person!

Annonsørinnhold i samarbeid med

Det er nemlig det Brakars ungdomsbillett koster for ungdom,  med hele Buskerud tilgjengelig. Billetten gjør det mulig å reise hele fylket rundt med buss i 30 dager. Du kan også bruke billetten på lokaltog. 

– Dette tror vi blir veldig bra, sier en energisk Malthe. Han var over seg av begeistring da Brakar spurte om  han og kompis Alexej ville dra på ferie i Buskerud for å vise hvor god "deal" en ungdomsbillett er. 

– Vi håper vi kan inspirere flere til å utforske Buskerud, for det finnes utrolig mye forskjellig du kan gjøre her, sier de to kameratene.

En drøss med aktiviteter

Guttene ble kjent i fjerde klasse på barneskolen. Begge går nå på Åssiden videregående skole i Drammen, hvor Alexej også bor, mens Malthe bor i Kongsberg. De gleder seg veldig til en aktiv og begivenhetsrik ferie. 

Første stopp blir Bakkeskjær på Holmsbu, hvor de skal bo i en hytte fra Oslofjordens Friluftsråd. Hytta ligger på et lite skjær som guttene må ro ut til. 

– Jeg har aldri vært på Holmsbu, så det tror jeg blir bra, sier Alexej. Han gleder seg også til å skyte med pil og bue senere i ferien. 

De neste ukene er nemlig fullpakket av opplevelser for de to tenåringene. 

I Drammen står urbant storbyliv på agendaen, hvor de blant annet skal se nærmere på den fine veggkunsten byen i det siste har fått på husveggene rundt omkring. 

Deretter går turen videre til Hønefoss og revy, Hemsedal og Hallingdal med ørretsafari, rafting og andre friluftsaktiviteter. Det blir dresintur i Numedal og overnatting i telt eller hengekøye i løpet av turen. 

Alexej tror et av høydepunktene blir rafting. – Det har jeg gjort en gang før, og det tror jeg blir noe av det gøyeste på turen, sier han. 

Hele turen rundes av på hjemmebane for guttene med jazzfestivalen i Kongsberg. 

– Det passer bra å avslutte med noe av det beste Kongsberg har å by på, sier Malthe. 

Mobilen blir viktig når Malthe og Alexej skal dele turen med andre.

Støttende foreldre

Ifølge Malthe er foreldrene trygge på at det skal gå bra å sende to 17 år gamle gutter ut på tur alene. Dette er nemlig første ferietur guttene legger ut på uten foreldrene. 

– Foreldrene mine vet at jeg er en ganske ordentlig gutt, og de kjenner Aleksej. Derfor er de ganske  trygge på at dette kommer til å gå bra. Men jeg tror ikke de hadde forventet at jeg skulle få meg en sånn sommerjobb, sier Malthe. 

Mange av aktivitetene de skal prøve seg på er i naturen, noe Malthe er svært komfortabel med. 

– Jeg har vokst opp med mange turer i naturen sammen med familien, så den biten bør gå bra, smiler Malthe. 

Perfekt for ungdom

Guttene har god erfaring med å benytte kollektiv transport fra henholdsvis Kongsberg og Dammen til Åssiden videregående skole. 

– Vi tar både buss og tog halvannen time hver vei til skolen, så å sitte på buss er vi vant til, smiler Malthe.

Brakars linjer gjør det mulig for gutta å besøke alt fra Hurum i sør via Hønefoss i øst, til Geilo i nord. 

– Det er genialt at så mange aktiviteter er tilgjengelig for oss når vi reiser kollektivt - og utrolig billig med 310 kroner for en hel måned. 

Malthe og Alexej skal dokumentere turen på Facebook og  Instagram. I tillegg kan du følge guttene på Brakars Facebook- og Instagram, samt brakar.no

– Vi gleder oss veldig til å dele turen med andre, avslutter Malthe. 

Del artikkelen på Facebook