Annonsørinnhold fra Åmot sentrum

Hva er dette?

Oda Haviken hos Alliance Optiker Åmot er opptatt av å ta vare på Åmot sentrum og oppfordrer lokalbefolkningen til å bruke nærbutikkene.
Oda Haviken hos Alliance Optiker Åmot er opptatt av å ta vare på Åmot sentrum og oppfordrer lokalbefolkningen til å bruke nærbutikkene. Foto: Siw M. Myhre

-Et levende Åmot sentrum er viktig for alle!

Familiebedriften Alliance Optikk Åmot fyller 30 år, og har som mange andre butikker i bygda, stått stødig for lokalbefolkningen. Men koronakrisen er utfordrende for handelen i sentrum. Nå er det viktig å bruke nærbutikken!

Annonsørinnhold fra

- Optiker var det siste i verden jeg skulle bli, sier Oda Haviken og ler godt. Nå snuser hun på å ta over Alliance Optikk Åmot i fremtiden. 

Foreldrene hennes, Lise og Stig, har drevet optiker'n i Åmot i 30 år. Her tilbyr de synsundersøkelser og briller, kontaktlinse-tilpassing og hjelp til alle synsrelaterte utfordringer.

I familiebedriften faller tydeligvis ikke eplet langt fra stammen. Oda trives som optiker, og syns det er stas å passe butikken når mor og far er bortreist. 

- Men koronatiden har vært tøff. Vi måtte stenge en periode, men nå er vi tilbake i full drift. Det er viktigere enn noen gang at lokalbefolkningen bruker våre tjenester. Et levende sentrum er viktig for alle, understreker hun. 

Alliance Optikk Åmot

Åpningstider: 

Man-fre kl. 09-17
Tor kl. 09-19
Lørdag stengt

Salong Stine: Eget velværesenter i Åmot

Salong Stine har vokst i årenes løp. Nå har Åmot fått sitt eget velværesenter med akupunktur, massasje, hudpleie, voksing, farging av vipper og bryn, frisør og mye mer. Her er det bare å komme innom og nyte.

Salong Stine i Lilleåsgata 15 ble startet i 2004 av Stine Velven Hagen, og i årenes løp har det hvite huset i svingen utviklet seg til å bli et fullspekket velværesenter. Akkurat som Stine alltid har drømt om. 

Sammen med Solumsmoen helse og velvære, Sandvold Akupunktur, Linergist Christin Løken, Lash by Tina og Dr. Øystein Skaar Estetisk Medisin setter de mennesket som helhet i fokus. Her kan du tilbringe en hel dag for velvære fra topp til tå. 

- Og her er vi rå på smittevernstiltak. Vi har egne innganger og strukket oss lenger enn vi må for at folk skal føle seg trygge, understreker Stine. 

Se deres nettside for behandlinger, åpningstider og kontaktinfo. 

Kiwi: - De ansatte har vært helt fantastiske

Mette Gabrielli Johansen (butikksjef) og Ahmad Mohammad (låsansvarlig) hos Kiwi har hatt mye å gjøre i det siste. Folk handler inn til grillsesongen. Og is og mineralvann er blant bestselgerne.

Kiwi i Åmot sentrum har hatt ekstra mye å gjøre den siste tiden. Butikksjef Mette Gabrielli Johansen roser sine ansatte. De har sørget for fulle hyller, samtidig som de har vært nøye med å følge smittevernstiltakene. 

- Mine ansatte er gull verdt. Og kundene har vært fantastiske til å holde avstand og bidra til en trygg handel hos oss, forteller Mette. 

I disse dager er det grillmat og jordbær som er mest populært. 

Klikk her for åpningstider og kontaktinfo 

Rema 1000: -Vi merker at det snart er sommer

Raymond Lund Nikolaisen ved Rema 1000 forteller at grillmaten får ben å gå på i finværet.

Raymond Lund Nikolaisen har vært fem år ved Rema 1000 i Åmot. Han stortrives i jobben som butikkmedarbeider. 

- Vi merker på værvarslet hva slags varer folk kommer til å kjøpe. Nå er det mye finvær og da går det i grillmat og is. Det er litt mer jobb under korona-tiden, men jeg syns kundene er veldig flinke til å følge retningslinjene, sier han. 

Klikk her for åpningstider og kontaktinfo

Unni's Hårsalong: Pensjonisten som elsker å jobbe

Frisør Unni Sandsbråten og Ning deler lokaler. Her kan du fikse sveisen eller gi kroppen en velgjørende massasje.

Unni Sandsbråten har fikset lokale hårsveiser i nærmere 50 år. 

- Jeg er egentlig pensjonist, men jeg syns det er så gøy å jobbe, og da vil jeg ikke slutte, sier Unni med et smil. 

I lokalene til Unni's Hårsalong jobber hun sammen med frisør Elisabeth Olsen, samt at hun leier ut deler av lokalet til Ning, som tilbyr thaimassasje og fotterapi. 

- Vi trives sammen her i Reprogården. Det var veldig godt å åpne dørene igjen og ønske kundene velkommen tilbake, sier Ning. 

Sjekk deres Facebook-side for åpningstider og kontaktinfo.

Wold & Borgersen: - Vi henter bilen hjemme hos deg

Wold og Borgersen har ligget på samme plass i 87 år. De er autorisert Ford-forhandler, er bruktbilforhandler for de fleste merker, har verksted, dekkhotell, skifter ruter og tar EU-kontroll.

- Det har vært en tøff periode for bilsalg. Det sa bråstopp. Men nå merker vi at det tar seg opp. Verkstedet har gått som vanlig. Vi tilbyr å hente og levere bilen hjemme hos deg. Vi har full forståelse for at folk kan være engstelige nå, forteller Roger Skalstad, som både jobber ved kundemottaket og som selger ved Wold & Borgersen. Bilforhandleren og verkstedet er en hjørnesteinsbedrift i Åmot etter 87 år på samme sted.

- Vi er her for bygdefolket, er deres motto. 

Åpningstider: 
Hverdager: kl. 07.30 -16.30 (tors til kl. 19)
Lør: kl. 10-13

Sjekk deres nettsider for mer info

Buskerud Zoo: - Her har vi alt til dyr

Ole Edvard Bakken, daglig leder for Buskerud Zoo og hestesportsenter, ønsker velkommen til en hyggelig handel.

- Vi stortrives i de nye lokalene våre. Nei, vi flytter ikke igjen, sier daglig leder, Ole Edvard Bakken ved Buskerud Zoo og hestesportsenter. I Lilleåsgata 6 har de vært i litt over ett år. 

- Vi har et bredspektret utvalg av kvalitetsprodukter til fugl, fisk, hund, katt reptiler og hest. Vi tilbyr også hjemkjøring, understreker han. 

Åpningstider:
Man – fre: kl. 09.00-19.00
Lør: kl. 09.00-16.00

Følg Buskerud Zoo på Facebook

Herrespesialisten: - Går an være stor og se ut som folk

Thone og Dag Bottegård er to kjente fjes i Åmot. De har drevet Herrespesialisten siden 2001.

Dag Bottegård og kona, Thone,  har drevet Herrespesialisten i mange år. De er kjent for å føre herreklær i store størrelser, opp til 8XL, som har ført til en kundestrøm fra land og strand. 

- Jeg er ikke så liten selv, og jeg opplevde at klær i de store størrelsene ofte var så «gubbete» og stusslige. Det går an være stor og se ut som folk, sier Dag og lar latteren trille. Han har jobbet med herreklær i 44 år.  I 2004 begynte Herrespesialisten med salg av større størrelser, som ble en suksess. 

- Det har blitt vår nisje, og jeg opplever at dette har vært en savn blant folk, forteller Dag. 

I koronatiden tilbyr de hjemkjøring av klær. Man kan også bestille klær i nettbutikken: www.herrespesialisten.no

Åpningstider
Man - fre: kl. 10-17

Lampesentralen: - Glad for at folk husker på oss

Inga-Lill Flattumhar fylt opp butikken Lampesentralen Hamming Elektro med de vakreste lamper til inn - og uterom.

- Det så stygt ut en stund, men nå ser vi at flere folk kommer innom. Jeg er glad for alle som husker på nærbutikkene i denne tida, sier Inga-Lill Flattum, eier av Lampesentralen Hamming Elektro i Ekengården. 

De har et godt utvalg av moderne belysning til rimelige priser. Og de er gode på lyspærer. 

- På grunn av koronasituasjonen har vi inntil videre noe reduserte åpningstider. Vi holder stengt mandag og onsdag. Åpent tirsdag, torsdag og fredag kl. 10-17, lørdag fra kl. 10-15. Velkommen inn til en hyggelig handel, sier Flattum. 

Sjekk deres nettsider for mer info

Åmot Blomster: Folk bryr seg med blomster

Ved Åmot Blomster møter du søstrene Anita og Mette Fosshaug. Anita (t.v) eier butikken, og de har jobbet sammen de siste 16 årene. Under koronakrisen opplever de at folk har blitt flinkere til å sende hverandre blomster når man ikke kan møtes.

- De sa helt stopp da koronaen slo til, men når folk ikke kunne treffes, begynte de å sende blomster til hverandre, sier eier Anita Fosshaug ved Åmot Blomster. Hun og søsteren står i en oase av blomster inne i lokalene i Ekengården. 

- Hos oss finner du bredt utvalg i blomster, interiør, smykker og Magnor. Det bugner ute hos oss av masse lekre uteplanter. Vi bringer som alltid, både hjem til deg selv og andre. Vi er din lokale faghandel, her for å hjelpe deg, forteller søstrene Fosshaug. 

Åpningstider:

Man-ons: kl. 09.00-17.00
Tor: kl. 09.00-18.00
Fre: kl. 09.00-17.00
Lør: kl. 09.00-15.00

Følg Åmot Blomster på Facebook

Finess hårstudio: Fulle lister da dørene åpnet

Finess hårstudio har tid til å fikse koronasveisen og ønsker nye og gamle kunder velkommen.

- Det var tungt å stenge i seks uker, men da vi åpnet dørene hadde vi skjøvet på timer og fylt opp listene. Vi er glad vi har tålmodige kunder, sier Merete Krokvik Hartz, som eier Finess hårstudio. 

De sørger for å følge smitteverntiltak og kan ønske velkommen til en trygg salong.

- Vi har stort utvalg av behandlinger, vi gjør også keratinbehandling og hairextention, forteller Merete. 

Åpningstider:

Man -fre: Kl. 09.00 -17.00
Tor: kl. 09.00 -19.00
Lør: kl. 09.00 -14.00

Se nettsider for timebestilling og info

Modumstua: Nyt asiatiske smaker

Hong Gu ønsker velkommen til et smakfullt måltid ved Modumstua.

Det er over 20 år siden Hong Gu tok over Modumstua i Ekengården i Åmot. Her er de kjent for sine smakfulle kinesiske retter, men byr også på norsk mat fra menyen. 

- Våre mest populære retter er kylling cashew og Shanghai pot. Det har vært stille i det siste, og vi håper at det tar seg opp etter hvert. Vi har fortsatt noe begrensede åpningstider, forteller Hong. 

Åpningstider: 
Hverdager: kl. 11.00 - 20.00
Helger: kl. 11.00 - 21.00

Følg Modumstua på Facebook

Del artikkelen på Facebook