Annonsørinnhold fra Modum kommune

Hva er dette?

Ordfører Sunni G. Aamodt syns det er godt å se at hverdagen begynner å bli normal igjen etter en krevende periode. 
Ordfører Sunni G. Aamodt syns det er godt å se at hverdagen begynner å bli normal igjen etter en krevende periode. 

- Vi må ta vare på det vi har

Bruk Modum i sommer! Ordfører Sunni G. Aamodt gleder seg til kajakkpadling på Tyrifjorden og oppfordrer moinger til å nyte og handle i egen kommune.

Annonsørinnhold fra

- Der! Rett over Tyrifjorden er kajakken min. Den skal jeg bruke mye i sommer. Det er den beste sommeropplevelsen for meg, sier ordfører i Modum, Sunni G. Aamodt, og peker tvers over fjorden fra rådhuset. Sola står høyt. Vannet er stille. Tyrifjorden viser seg fra sin beste side. 

Jeg syns den lokale handelsstanden har vært helt fantastisk

På en brygge rett nedenfor hopper hun ned i en liten båt, sommerlig kledd i oransje. For anledning er Aamodt kledd i et antrekk kjøpt i en lokal butikk, som gjenspeiler agendaen til ordføreren - nyt og bruk Modum i sommer. 

- Vi har ikke alt, men vi har ganske mye. Jeg tror det er viktigere enn noen gang å ta handleturen i nærbutikken, sette seg ned og ta en kaffe på et serveringssted og bruke lokalmiljøet. Vi må ta vare på det vi har, slik at vi også har det i morgen, sier hun og lar blikket hvile på det grønne landskapet som omkranser det blå vannet i det båten skyter avgårde. 

Følg Modum kommune på Facebook

Handler utenfor Modum

Moingene legger igjen halvparten av pengene sine utenfor kommunens grenser eller på nett når de handler, viser kommunens oversikt.

- Vi trenger ikke alltid reise så langt for å få det vi trenger. Det er så god service i de lokale butikkene. De kjenner jo kundene sine på en helt annen måte. Ikke minst varene er kortreiste, når de først har kommet til Modum. Da kan man handle en bærekraftig t-skjorte, understreker Aamodt med et smil. 

Er det noe den lokale handelsstanden har vært gode på under koronatiden, er det å finne nye løsninger. Hjemlevering og private handleturer, er noen av mange tiltak for å bistå innbyggerne, til tross for permitteringer og en tøff tid. Ifølge SSB er 2162 sysselsatt innenfor varehandel, servering, hotell, tjenester og eiendom i Modum.

- Jeg syns den lokale handelsstanden har vært helt fantastisk. De har stått på hele veien i en tøff periode. 

Å holde hjulene i gang i egen kommune, settes også høyt fra administrasjonen side.  Modum kommune skal tenke lokalt der de kan. Nylig fikk de en vedlikeholds-bevilgning fra Staten på 6,4 millioner. Nå innstiller de overfor politikerne at denne skal øremerkes lokal arbeidskraft, så langt det lar seg gjøre.

- Det er mange flinke lokale tjenesteleverandører i Modum. De må vi benytte oss av, sier hun bestemt. 

Se kommunens nettsider for oversikt over tilbud og aktiviteter


Tyrifjord Hotell ligger tett på fjorden og er en av mange plasser som kan nytes i Modum denne sommeren. 

Tyrifjord Hotell ligger tett på fjorden og er en av mange plasser som kan nytes i Modum denne sommeren. 

Opplevelser i egen kommune

I det båten nærmer seg Modums eneste hotell, er himmelen knallblå og det er nesten så vannet frister til bading. Det man kanskje ikke tenker på er hvor mye man kan finne på i Modum.  I år er det Norgesferie som gjelder for alle, så hvorfor ikke ta litt av ferien i eget nabolag?

Noe av det du kan oppleve i Modum:

  • Blaafarveværket
  • Furumo svømmehall (åpner i august)
  • Kirkene i Modum
  • Krøderbanen
  • Modum Kulturhus
  • Vikersundbakken
  • Kongsfoss kunstnersenter
  • Westernbyen Deadwood city

Les mer om Modums severdigheter her

For det er nå du kan gjøre det du har tenkt på lenge. Gå de 1078 trappetrinnene i Vikersundbakken og nyt utsikten og en is på Vingen. Besøk Krøderbanen til begeistring for store og små togentusiaster eller ta en middag på et av spisestedene i Modum. 

-20. juni åpner også Blaafarveværket. De har fridd mye til tyske turister denne sesongen, men de får ikke kommet. I år er alle Modums kulturelle tiltak avhengig av at folk i nærområdet støtter oppunder og får fine opplevelser på hjemmebane, sier Aamodt og hopper lett opp på bryggen til ærverdige Tyrifjord Hotell, som er et naturlig samlingspunkt for hyggelige lag. 

- Med så mange severdigheter, turopplevelser og vakker natur, så kan man lett legge mye av ferien i Modum. Hva med å invitere venner og bekjente fra andre steder, slik at de kan oppleve alt det vi har å by på her, sier Aamodt og slår ut med armene. 

Veien tilbake til det normale

Det er ikke til å legge skjul på koronatiden har vært utfordrende for den ferske ordføreren. Aamodt trodde det var de politiske kampene som skulle dominere agendaen. Slik ble det ikke. 

- Koronatiden har vært en krevende periode. Det har vært viktig for oss å trygge innbyggerne hele veien. Det var mange som ble skuffet da vi måtte avlyse Raw Air. Det kokte i sosiale medier. Men slike avgjørelser er en del av rollen min, selv om denne situasjonen var spesiell. Heldigvis har jeg tryggheten i samarbeidet med ledelsen i administrasjonen, forteller Aamodt, som syns det er en lettelse å se at ting begynner å bli normalt igjen. 

Rådhuset er fortsatt stengt for gjester, men ansatte kan bevege seg inn. Institusjonene har igjen åpnet opp for noe besøk. Skoleelevene er tilbake ved pultene sine. Det er igjen folk i gatene. 

- Folk må fortsette å holde avstand og ta hensyn, men vi kan gjøre mer av de tingene vi vanligvis gjør.  Jeg er takknemlig for at innbyggerne har vært så flinke og tålmodige i denne tiden. Det blir godt å nyte sommeren i Modum nå, sier hun og suser tilbake til rådhuset over den vakre Tyrifjorden.  

Del artikkelen på Facebook