Annonsørinnhold fra Bygdeposten

Hva er dette?

May (t.v) og Gry Brynslund ønsker en fargerik velkommen til Hageland Prestfoss som fyller 80 år i år. 
May (t.v) og Gry Brynslund ønsker en fargerik velkommen til Hageland Prestfoss som fyller 80 år i år.  Foto: Siw M. Myhre

- Folk i bygda betyr alt for oss

Koronatiden utfordret mange lokale bedrifter i Prestfoss og omegn, men nå blomstrer næringslivet for innbyggerne og hyttefolket.

Annonsørinnhold fra

- Egenproduksjonen er hjertet vårt. Det er slik farfar startet opp i 1940, med egne kortreiste sommerblomster. Nå er det søsteren min, May, og jeg som driver Hageland Prestfoss sammen, sier daglig leder, Gry Brynslund i en oase av blomster i drivhuset. 

Ved inngangen til Prestfoss der Storelva møter Kråkefjorden ligger hagesenteret godt synlig. De tilbyr blomster, planter, sommerblomster, hagemøbler, dyrefôr og er et fullsortiment hagesenter i Hageland-kjeden.

Gry forteller at koronatiden gjorde dem engstelige. Ble hele sesongen ødelagt? Men heldigvis har folk brukt mye tid i egne hager denne våren. 

- Folk i bygda betyr alt for oss. Grunnlaget vårt er lokale kunder og hyttegjestene som svinger innom. Det er vi takknemlige for, sier søstrene med et smil

Sjekk Facebook-siden deres for åpningstider og kontaktinfo.

Solbua: Her får du hytte- og strandopplevelsen

Trenger du utstyr til hytta? Da kan denne gjengen ved Solbua hjelpe deg.

- Her må det bli butikk, sa ekteparet Lars og Kjersti Lindbo Berglund i 2008. De så hytteeierne strømme gjennom Prestfoss. Det er mange enkle hytter i distriktet som trenger en oppgradering,  og hytte - og fritidsbutikken er et naturlig stoppested. Solbua har alt av utstyr.

- Vi har varer ingen andre har i distriktet og fører merkevaren Sunwind, som er størst innen hytteprodukter i Norden. Også har vi mye på lager, så folk slipper å vente. I tillegg får du hele strandopplevelsen her om du trenger kjølebag eller strandleker, sier Lars og legger til;

- Folk er flinke til å tenke kortreist og handle lokalt. Det merker vi på omsetningen.  

Sjekk nettbutikken for produkter og kontaktinfo

Prestfoss Kafé: En møteplass i bygda

Prestfoss Kafé i Sigdalsenteret har åpnet i freshe lokaler og med fristende meny. Kokken Trine Lise Feldmann lover nye vrier og spennende smaker.

Sigdalsenteret er et lite senter med sjel i hjertet av Prestfoss. Her finner du et utvalg butikker og tjenesteleverandører som ønsker deg hjertelig velkommen til en hyggelig handleopplevelse. En av dem er nystartede Prestfoss Kafé.

- Vi åpnet i februar i år, men fikk knapt åpnet før vi måtte stenge på grunn av koronaen, men fra 20. april har kundene kommet til. Vi føler oss veldig velkomne, sier Trine Lise Feldmann, som er kokk. 

Prestfoss Kafé har et rikt utvalg av norsk tradisjonskost, samt burgere, pizza og retter med kokkens vri. Dessertmenyen er fylt opp av godsaker. Og maten kan nytes ute på en stor veranda, som snart får en oppgradering. Lokalene er nyoppussede og freshe. 

- Vi skal være den nye møteplassen i Prestfoss, sier Trine Lise. 

Sjekk Facebook-siden deres for åpningstider og info

Marit's Frisørsalong: Klipperush før ferien

Grethe Charlotte Nymoen kjører gjerne tre timer til hjemtraktene for at håret skal fikses av frisør Anita Løvlid.

- Jeg har reist tre timer og 15 minutter for å klippe meg. Jeg har flyttet til Gjerstad, men det fins ikke bedre frisør enn Anita. Også har jeg jo familie her, sier Grethe Charlotte Nymoen fra frisørstolen. 

Frisør Anita Løvlid trekker på smilebåndet. Koronatiden førte til at de måtte stenge, men etter at de åpnet igjen har saksen gått varm. 

- Vi har masse faste kunder, mest fra Sigdal, Krødsherad, Modum og Noresund. Nå har vi fokus på gode smittetiltak så folk skal føle seg trygge når de kommer hit. Vi merker det er mange som skal klippe seg før ferien, sier Anita. 

Sjekk Facebook-siden deres for åpningstider og info

Spar Prestfoss: Lettvint mat i sommervarmen

Vemund Skatvedt, Solveig Hanvold (midten) og Karianne Aase Øverby ønsker velkommen til Spar i Prestfoss.

Spar Prestfoss er hverdagsbutikken for lokalbefolkningen og helgebutikken for de mange hytteeierne i distriktet.

- Vi merker at flere bruker hyttene sine nå. Det er mye å gjøre. Samt at det går mye strandmat. Det er er gjerne lettvinte produkter fra varmeskapet, oppskåret melon og kalde drikker fra kjølen. Også går det mye i grillmat og ferdigburgerne våre. Der setter vi rekord hver uke, sier Anita Steinseth, butikksjef ved Spar Prestfoss. 

Hun syns folk tar smittetiltakene på alvor og opplever at kundene generelt er mer tålmodige og opptatte av å handle trygt. 

- Jeg tar av meg hatten for de ansatte. De har stått i det i koronatiden. De har jobbet hardt hver dag. Bransjen har fått en velfortjent synlighet, understreker Anita. 

Sjekk Facebook-siden deres for åpningstider og info

Skue Sparebank: Lokalbanken i bygda

Avdelingsleder i Sigdal, Cecilie Karlsen, trives i jobben og mener personlig service er en trygghet for kundene.

Skue Sparebank har i dag ti kontorer i Buskerud, og du finner dem på Geilo, Hol, Gol, Nesbyen, Flå, Noresund, Vikersund, Sigdal, Numedal og i Drammen. En av avdelingene deres finner du i Sigdalsenteret. 

- Vi skal være lokalbanken i bygda. I Skue Sparebank tror vi på lokal tilstedeværelse og kunnskap. Det er viktig å ha noen å forholde seg når det kommer til bank og forsikring - om du er ung, gammel eller driver bedrift. Det er en trygghet for kundene, forteller avdelingsleder Cecilie Karlsen ved kontoret i Prestfoss. 

- Du trenger ikke reise langt for gode bank - og forsikringstjenester, understreker hun. 

Sjekk Facebook-siden deres for mer informasjon

Noresund Outlet: Selger fritidsklær som aldri før

Mari Kårmo merker at folk er mer på tur enn før. Hos Noresund Outlet selger de fritidsklær til gunstige priser.

Et av de siste tilskuddene ved Sigdalsenteret er Noresund Outlet, som åpnet i fjor høst. Her finner du sport - og fritidsklær for store og små.

- Vi merker at folk er mer på tur nå, og vi selger klær som aldri før. Her finner man klær til hele familien på ett sted, sier butikkmedarbeider Mari Kårmo i et hav av sommerklær i spennende farger. 

Noresund Outlet har kvalitetsvarer til gunstig pris og fører både klær, sko og tilbehør. 

Sjekk Facebook-siden deres for åpningstider og info

Helens hud- og fotpleie: Takknemlig for flotte kunder

Helen Nymoen Brennhaugen har drevet egen hud- og fotpleie siden 1986 og har mange faste kunder.

Helen Nymoen Brennhaugen er utdannet fotterapeut og hudpleier. Hun startet for seg selv i 1986 og har vært en del av Prestfoss i alle år. I kjelleren til Sigdalsenteret kan såre føtter og trette fjes få ny glød. 

- Jeg er takknemlig for å ha så mange flotte kunder. Jeg har mange faste kunder fra Sigdal, Krødsherad, Modum, Hallingdal, samt hytteturister. Da vi åpnet igjen etter koronaen, var det flere som raskt var ute og banket på døren. Her er vi veldig nøye med å følge myndighetenes smittevernregler i alle ledd, forteller Helen, som utfører alle behandlinger innenfor eget fag. 

Feelgood: Et annerledes treningssenter

Feelgood er et treningskonsept som handler om god helse og passer alle.

- Jeg merker det er lenge siden jeg har trent. Dette gjør godt, sier herremannen i en av treningstolene i kjelleren til Sigdalsenteret. 

Feelgood er et folke­helse­kon­sept for at mennesker skal kunne ha det bra - uansett alder og funksjonsbegrensninger. De motoriserte treningmaskinene gjør fysisk aktivitet til noe alle mestrer, som bidrar til bedre bevegelighet, trivsel og helse. 

Helen Nymoen Brennhaugen startet det første Feelgood-senteret i Norge for fem år siden. I dag finnes det 40 sentre i landet. 

- Feelgood er ren folkehelse. Flere har trent her i mange år og forteller om bedre bevegelighet og helse. Stadig flere får øynene opp for treningskonseptet, forteller Helen. 

Les mer om Feelgood på deres nettsider

NYG: Det lokale kommunikasjonsbyrået

Mari Landerud Haugen er avdelingsleder for kommunikasjonsbyrået NYG i Sigdal.

I to år har NYG hatt egen avdeling på Sigdalsenteret og hjulpet lokale aktører med strategisk design, webutvikling, film og foto, innholdmarkedsføring og annonsering. Et av mange prosjekter er sigdal.no. 

I kommunikasjonsbransjen er det viktig å kjenne eget nedslagsfelt. Hos NYG er avdelingslederen selv fra Sigdal. 

- Den fysiske nærheten til bedrifter er viktig. Her har vi ofte drop-in kunder på kontoret. Og døra er åpen, så det er bare å komme innom, sier Mari Landerud Haugen. 

Bli bedre kjent med NYG her

XL Bygg: Få den hjelpen du trenger

Bjørn Iversen er født i Prestfoss, jobber i Prestfoss og er ganske sikker på at der her han blir resten av livet. Han er avdelingsleder for XL-Bygg Eggedal Sag, avd Sigdal. 

-Folk tror de må ut av bygda for å få gode priser, men det stemmer ikke. Det får de hos oss, samt at vi har god kompetanse på det vi driver med. Også skaffer vi det aller meste, sier avdelingsleder og selvutnevnt «potet», Bjørn Iversen ved XL-Bygg Eggedal Sag avd. Sigdal.

De levere innvendige paneler og utvendig kledning av høy kvalitet fra egen produksjon i Eggedal. De har i tillegg et stort spekter av byggevarer som nå også består av en komplett malingsavdeling i alle butikkene deres.

I Prestfoss har byggevareforhandleren holdt til et steinkast fra Sigdalsenteret i snart 40 år. 

- Jeg syns folk som bor og har hytte her er flinke til å bruke lokale bedrifter, understreker Bjørn. 

Se nettsiden deres for mer informasjon

Fragåt Farve og Miljø: Den lokale farvespesialisten

Kjell Håvard Flaten ved Fragåt Farve og Miljø har nok å gjøre i disse dager. I tillegg til maling, fører de også varmepumper.

Sigdals eneste farvehandel har stått stødig i 38 år og er en del av Nordsjø Idé og Design, en stor nasjonal aktør. Generasjonsbedriften har stor kunnskap om alt som rører seg innen maling, i tillegg til at de utfører maleoppdrag, tapetsering, gulvsliping og legging av gulv. 

- Vi er et lite firma med tre ansatte. Jeg har jobbet her i 20 år og stortrives. Vi merker at flere har hatt tid til å pusse opp i denne perioden. Det har gått mer maling enn det pleier. Vi har også fått flere bestillinger på maling av hus i 2021, forteller Kjell Håvard Flaten. 

Sjekk Facebook-siden deres for åpningstider, info og tips

Sigdal Maskinforretning: Robotklippere er det store

Geir Roger Bergan har nok å gjøre i disse dager. Robotgressklipperne er årets slager hos dem.

På Nerstad Industriområde ringer telefonen jevnt og trutt hos Sigdal Maskinforretning. Butikkmedarbeider Geir Roger Bergan svarer så fort han kan. 

- Robotklippere er det store i år. Vi må ut annenhver dag for å levere, sier han. Bedriften har utstyr, verktøy og hageredskaper for landbruk, bedrifter og private. De har etablert et verksted for service, vedlikehold og reparasjoner. Et eget «hotell» for snøfresere og gressklippere, sørger for at du alltid har utstyret i topp stand til vinter og vår. 

- Her får vi tak i det meste innenfor vårt segment, stort og smått. Vi merker at folk ordner mye i hagen i disse dager, sier Geir og svarer nok en telefon med et smil. 

Sjekk Facebook-siden deres for åpningstider, info og tips

Økologisk Spesialkorn: - Med korona kom bakelysten

Rune Henninen ønsker velkommen til den lille lokalmatbutikken på Sigdalsmølla der alle varene er økologiske og kortreiste.

For to år siden begynte Rune Henninen som daglig leder hos Økologisk Spesialkorn på Sigdalsmølla. Med økologiske kornprodukter, kortreist spekemat og egg, fersk brød to dager i uken og et utvalg spesialprodukter, har folk fått øynene opp for ren mat. Det er travelt i de små butikklokalene. 

- Jeg merker at stadig flere er opptatt av maten de spiser og hvor den kommer fra. Maten her er fra nærliggende gårder og er økologisk produsert. Torsdag og fredag har vi ferskt brød og det blir fort tomt. Melet vårt ble spesielt populært i koronatiden. Da fikk folk bakelyst, forteller han med et smil. 

Sjekk Facebook-siden for info og tips 

NB: Økologisk Spesialkorn er stengt i hele juli

Sigdal Hyttemat: Nye smaker hos Raj

Raj har en rekke nye smaker i butikkhyllene, som raskt har blitt populære.

Koronatiden kunne vært kroken på døren for Sigdal Hyttemat. Det ble veldig stille da Norge stengte ned. 

- Vi måtte kaste oss rundt. Nå har vi fokusert på andre smaker enn de du finner i tradisjonelle matvarebutikker. Både asiatiske og russiske matvarer har funnet veien inn i butikkhyllene - til glede for mange. Det har vært en suksess, sier Talik Raj. 

Men pizza, kebab og indiske retter er fortsatt på menyen, og Raj sier at bestillingene har tatt seg opp igjen. 

- Det er et godt samarbeid i hele bygda, og vi tar vare på hverandre, sier han. 

Sjekk kontaktinfo, meny og åpningstider på deres Facebook-side

Halvorseth Mat og Drikke: Nyt sommerkvelden

Nyt et bedre måltid hos Halvorseth mat og drikke i sommer.

Familien Willemse kjøpte Halvorseth Camping i 2009 og startet spisested Halvorseth Mat og Drikke like etter. 

De serverer alt fra italiensk pizza fra vedfyrt ovn, kyllingfilet, spareribs, indrefilet fra grill og et utvalg til de yngste. På grunn av korona er det begrenset sitteplasser og siden stedet er særlig populært om sommeren, er det lurt å bestille bord på forhånd. Velkommen!

For åpningstider og kontaktinfo - se Facebook

NÅ Frisør: Klipper store og små

Mario Lunde Øvstedal har drevet NÅ Frisør i tre år. Her har han en fast strøm av kunder. Mario er opprinnelig fra Drammen. 

- Det er en annerledes hverdag å bo i Prestfoss. Livet er roligere her, og jeg trives. Her nyter jeg dagene med å klippe store og små. Jeg klipper også skjegg, forteller han. 

Se Facebook-side for kontaktinfo og åpninstider

Pooky’s Cafe’&Thai take away: 

Pooky´s Kafé finner du ved Sandsbråten. 

På Pooky’s vil man kunne nyte mat tilberedt på ekte thailandsk vis. De tilbyr deilige retter av svin, kylling, storfe og sjømat med stekte nudler, ris, supper og sauser, samt andre smaksrike opplevelser.

Restauranten har mulighet for take-away og å spise i restauranten.

Se deres Facebook-side for åpningstider og kontaktinfo

Del artikkelen på Facebook