Gå til sidens hovedinnhold

Fant skatter på finn.no

Artikkelen er over 6 år gammel

I dag åpner Villa Fridheim dørene for en ny sesong. Det blir en spennende sommer.

- Dette er jeg litt kry av, sier Lise Wiker og viser vei opp i de øvre rommene av den store trevillaen på Bjørøya.

Her oppe under bjelkene åpenbarer det seg en serie eventyrtablåer som er nye av året. Rødhette og Snehvit og de sju dvergene er noen av figurene som har flyttet inn i kråkeslottet, sammen med ekte utstoppet ulv, rev og bjørn

- Disse fant vi på finn.no, helt tilfeldig.

Selgeren var Ingebjørg Andersen Lithell fra Stavern.

Hun skulle avvikle selskapslokalene Eventyrhuset, der tablåene sto, og dermed grep Lise Wiker muligheten.

Ringen er sluttet

- Det morsomme er jo at Ingebjørg laget de aller første dukkene som vi hadde her på Villa Fridheim. Dermed er på mange måter ringen sluttet.

Andersen Lithell har vært sentral i monteringen av den nye utstillingen, og hun har malt kulissene.

- Dette blir en permanent utstilling, og det kommer enda mer til høsten, sier Wiker, som gleder seg stort til sesongåpning.

I kjelleren har hun enda en stolthet - en brudekjole inspirert av kryllingbunaden, laget av lokale Anni Hagen. Den er kun utlånt for sesongen.

Figurativ maler

Hovedutstiller er Jonny Andvik. Han har imponert med sitt talent siden tolvårsalderen, noe som har ført til at han har blitt kalt «en av Skandinavias fremste figurative maler i sin generasjon».

Andvik har en lang utstillerkarriere bak seg.

Maleriet «Fossegrimen» fra 2010, har blitt vist på kunstgallerier i Gøteborg, Stockholm, München og på Palazzo Cini i Venezia.

Motivene han stiller ut på Villa Fridheim har litterære referanser til myter og folkefortellinger som fascinerer maleren, men det er også historier fra maleren eget liv.

Tatersløyd

Den tredje kunstneren publikum kan få oppleve i kråkeslottet på Noresund er Turi Gulbrandsen som lager trearbeid og tatersløyd.

Gulbrandsen har ingen formell utdannelse, men et utall kurs i trearbeider fra Raulandsakademiet, Holmen Gård og fra husflidslag i sitt nærmiljø. Hun har jobbet selvstendig med mange av teknikkene og også avholdt kurs rundt i Norge og Sverige.

Kommentarer til denne saken