Hektisk natt for politiet: Over 200 hendelser loggført i Sør-Øst, flere av dem i Drammen

LØP OVER POLITIBIL: En mann i 20-åra fra Vestfold bestemte seg for å løpe over en politibil i natt. Det ble premiert med overnatting i arresten.

LØP OVER POLITIBIL: En mann i 20-åra fra Vestfold bestemte seg for å løpe over en politibil i natt. Det ble premiert med overnatting i arresten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Men politiet rykker ikke ut på alt.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Natt til lørdag var en relativt rolig kveld for politiet i drammensdistriktet. Natt til søndag var noe helt annet.

– I hele politidistriktet Sør-Øst har det vært loggført over 200 hendelser. Det har vært mye. Blant annet var det en stor redningsaksjon oppå det hele i Telemark. Vi ser at det er store forskjellige svingninger etter at vi ble et stort politidistrikt. Det er noen ting som spiller inn, for eksempel fint vær. Nå har mange også fått feriepenger, så kan være litt feiring rundt det, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Tore Grindem.

Ifølge Grindem blir det travelt når over 200 hendelser loggføres. Sist de hadde over 200 loggførte hendelser var på 17. mai. Men ikke alt rykkes ut på.

– Det er ikke sikkert vi skal gjøre så mye med alle hendelsene, men det opptar tid. Det blir streng prioritering for hva vi skal dra på, sier Grindem.

Brant i enebolig

Det hele startet kvart over tolv i drammensdistriktet, da politiet rykket ut til Sanden Hotell i Hokksund. Der ble en mann i 20-åra fra Vestfossen bortvist på grunn av fyll og ufin oppførsel mot vaktene der. Også en mann i 40-åra ble bortvist fra samme sted etter å ha kranglet med gjestene.

Under en halvtime senere rykket nødetatene ut til Konnerud der det brant i en enebolig. Naboer ble oppfordret til å lukke vinduene på grunn av mye røyk i området.

Ti over ett var det ingen åpne flammer, men ifølge politiet ulmet det under taket i huset. Klokka tre i natt kunne vaktleder Bjørn Henriksen i Sør-Øst 110-sentralen fortelle at de ikke hadde kontroll på brannen og at brannvesenet slet med å få slokket den.

Nabo fikk i seg røyk

Søndag morgen sier vaktleder ved 110-sentralen, Anders Hæg, at brannvesenet fikk kontroll på brannen en gang mellom klokka tre og fire i natt.

– Da begynte vi å dimittere mannskaper fra stedet. I firetida var det normaltemperatur, det vil si at det ikke var noe varme eller ulming igjen i huset.

Tore Grindem, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt forteller at en mulig årsak til brannen kan være at det har blitt brent kvister på dagen, og så har asken blitt tatt vare på i en søppeldunk utenfor huset.

– Aske er skummelt når man tar vare på det. Det er dette som kan være årsaken til brannen, sier Grindem.

Han opplyser at det skal ha oppholdt seg åtte personer i huset da det begynte å brenne.

– Alle disse kom seg ut. Det var en nabo som ble sjekket ut etter å ha fått i seg røyk etter å ha brukt hageslangen mot brannen, forteller Grindem.

– Bevæpnet seg med sverd

En drøy time etter at brannen ble meldt, rykket politiet i Vikersund ut til et utested etter melding om slåsskamp. Der kom patruljen i kontakt med fem stykker, men ingen ville anmelde. Det var ingen store skader på noen av de involverte.

– Det var noen skrubbsår. Det kan nok hende patruljen skriver en anmeldelse senere, men det er litt usikkert foreløpig. En person sier han har blitt slått ned og fått ødelagt noen briller, sier Grindem som ikke vet foranledningen til slåsskampen.

I halv to-tida rykket politiet i Hokksund ut til en melding om at en mann hadde truet og skadet en annen med kniv. Mannen i 40-åra har trolig rispet en mann i 30-åra med kniv.

– Patruljen sier det er litt uklar foranledning her og det har vært alkohol inne i bildet. Det kan se ut som den fornærmede har bevæpnet seg med sverd etterpå, sier Grindem.

Mannen i 40 åra anmeldes for forholdet.

Løp over politibil

Like før klokka to i natt ble en mann i 20-åra fra Filtvet arrestert etter et slagsmål. En person har muligens brukket nesa.

Mannen anmeldes også for bruk av narkotika.

Både 01.48 og 02.57 ble til sammen sju personer bortvist fra Drammen sentrum. Klokka 02.32 ble en mann i 20-åra anmeldt for urinering på offentlig sted.

Ti på halv fire i natt ble en mann i 20-åra påtruffet i Drammen sentrum. Han hadde blitt bortvist tidligere på kvelden, men kom tilbake. Mannen anmeldes for ikke å ha fulgt politiets pålegg og ble tatt med i arresten.

En halvtime senere bestemte en mann i 20-åra fra Vestfold seg for å ta av seg på overkroppen og løpe over en politibil.

– Det ble i hvert fall en liten sprekk i blålysene. Om det er bulk i taket og panseret, vet jeg ikke. Han ble arrestert og kan vente seg en bot, sier Grindem.

Rundet av natta med bråk i leilighet

Klokka 04.50 ble to menn i 20- og 40-åra pågrepet i Vikersund, mistenkt for båttyveri.

– De to har status som pågrepet. Det var også en mann på 39 år der. De to ble tatt på fersken i det de var på vei til å stjele en båt der, sier Grindem.

Den hektiske natta til politiet i drammensdistriktet ble rundet av i halv seks-tida. Da avsluttet de natta med å arrestere en mann i 20-åra fra Drammen etter bråk i en leilighet.

– Han har nok vært rusa eller noe og har holdt et leven, sier Grindem.

– Så ga det seg litt i hele politidistriktet etter klokka seks. Vi holder egentlig på med å rydde opp. Det har vært en variert logg, litt av alt, avslutter operasjonslederen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken