Ny langsiktig avtale sikrer driften

Trenger flere medarbeidere: Avtroppende direktør Ann Helene Arnestad og styreleder Gunnar Paulson ved Vikersund Kurbad, er svært fornøyd med den nye avtalen kurbadet har fått med Helse Sør-Øst.

Trenger flere medarbeidere: Avtroppende direktør Ann Helene Arnestad og styreleder Gunnar Paulson ved Vikersund Kurbad, er svært fornøyd med den nye avtalen kurbadet har fått med Helse Sør-Øst. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Avtalen med Helse Sør- Øst, som trer i kraft fra 1. januar, gjør at Vikersund Kurbad må utvide med 15 nye årsverk

DEL

Vikersund Kurbad mistet for noen år siden avtalen med helseforetaket, som gjorde at de kunne ta imot slagpasienter for opptrening. Nå er det gjort en ny løpende avtale med Helse Sør-Øst som gjør at opptreningsinstitusjonen i Vikersund igjen kan ta seg av slagpasienter.

Forutsigbarhet

– Vi er svært fornøyd med den nye langsiktige avtalen, som gjør driften langt mer forutsigbar og sikrer arbeidsplassene våre, sier styreleder Gunnar Paulson. Han forteller at den nye avtalen også vil føre til at de må ansetter flere medarbeidere, og at de kan jobbe videre med plan-ene om bygging av en ny pasientfløy.
"Den nye avtalen gjør at vi har behov for 15 nye årsverk, men på grunn av at det blir noen deltids-stillinger, vil det være flere stiller som utlyses.
Ann Helen Arnestad,
Adm. direktør

15 nye årsverk

– Den nye avtalen gjør at vi har behov for 15 nye årsverk, men på grunn av at det blir noen deltidsstillinger, vil det være flere stillinger som utlyses, sier avtroppende direktør, Ann Helene Arnestad.
Etter nyansettelsene, som man håper å gå gjort i løpet av desember, vil Vikersund Kurbad sysselsette om lag 100 årsverk, noe som gjør stedet til en av de største arbeidsplassene i Modum.

Færre pasienter

Kurbadet har i dag 82 pasientplasser, men antallet plasser vil reduseres til 75 plasser når den nye avtalen trer i kraft.
Dette forklarer Paulson med at de heretter vil ta imot flere pasienter som har større behov for hjelp til opptrening enn hva som er tilfellet med dagens pasientgrupper.
Både Paulson og Arnestad understreker at Kurbadet ikke blir et pleiehjem, men fortsatt skal være et opptreningssenter for personer i aldersgruppen 18 år og oppover.

Skal fungere hjemme

– Målsettingen med behandlingen hos oss er at alle som kommer hit etter å ha hatt et slag, skal tilbake i selvstendig tilværelse i eget hjem, sier Arnestad.
Selv om kurbadet igjen skal behandle slagpasienter, vil de også videreføre det behandlingstilbudet de har per i dag.

Ny pasientfløy i mai

Vikersund Kurbad har i lengre tid hatt planer om å bygge en ny pasientfløy, men på grunn av tidligere kortsiktige avtaler med helseforetaket, har de ikke tatt sjansen på å starte utbyggingen.
– Den langsiktige avtalen vi har inngått, gjør at vi ønsker å starte byggingen av den nye fløyen, sier Paulson.
Han håper nybygget vil stå klar til bruk i mai neste år.
– Denne vil inneholde 27 pasientrom, to undervisningsrom og en treningssal tilpasset trening for våre slagpasienters behov, sier Arnestad.

Ny leder 1. februar

Arnestad som snart skal over i ny jobb, som enhetsleder i Asker kommune, er inne i sin siste måned som direktør ved Vikersund Kurbad.
– Jeg har hatt ni gode og spennende år her i Vikersund, men får nå betydelig kortere reisevei på jobb sier Arnestad.
Hun synes det er trist å slutte, og sier hun kommer til å savne sine mange gode kollegaer.
Ny direktør blir Tor Christian Fagertun, som i dag er leder ved Drammen Private sykehus. Han tiltrer 1. februar.
Vikersund kurbadEr Norges eldste familieeide helseinstitusjon, etablert av Hans Haavik i 1918.Har i dag 35 eiere. Eierne er alle 3.–5. generasjonseiere i rett nedstigende familielinje etter Haavik.Vikersund Kurbad har fått en ny og langsiktig avtale med Helse Sør-Øst.Avtalen gjør at kurbadet fra 1. januar må ha flere ansatte, og de vil deretter sysselsette om lag 100 årsverk.Den nye avtalen gjør at antallet pasientplasser vil reduseres fra 82 pasientplasser til 74 plasser, på grunn av flere slagpasienter med større behov for hjelp til opptrening.Avtalen gjør også at kurbadet, så raskt som mulig, vil starte opp byggingen av en ny pasientfløy som skal stå ferdig i mai neste år.

Artikkeltags