Kjære Gunnar Olsen, Eirik Gullord og alle andre som engasjerer seg i Geithus-fotballen.
Etter at Eirik Gullord hadde et innlegg i Bygdeposten 27. april har debatten blusset opp igjen for fullt rundt kunstgressbane og hvor den bør ligge. Siden planene om å anlegge kunstgressbane ble lansert høsten 2018 har alle som er engasjert i dette virkelig fått merke hvor vanskelig og sårt forandringer kan være for innbyggerne.

Det ble et oppstyr uten like over at ærverdige Rolighetsmoen skulle få kunstgress. Styremedlemmer i Geithus ble utskjelt på butikken, oppringt og uthengt i sosiale medier. Men dette var likevel bare småtteri i forhold til da planene om et fotballanlegg på Skredsvikmoen ble lansert. At Geithus ikke lenger skulle spille på Rolighetsmoen fikk det til å svartne fullstendig for enkelte.

Les også

Rolighetsmoen er ikke framtiden for fotballen

Vi skjønte etter hvert at dette ble umulig å få til da motstanden ble for stor. Nå møter vi igjen motstand. Ikke fordi vi skal bytte ut en 76 år gammel gressmatte med kunstgress. Nei nå er det enkelte som ikke vil ha oss på Rolighetsmoen i det hele tatt. Hvor var de da vi foreslo å flytte til Skredsvikmoen? Var de redd for å fremme sin mening?

Som Gunnar Olsen skriver så vedtok styret i Geithus fotball å skrote kunstgressplanene i oktober i fjor. Men i neste styremøte stemte flertallet for å ta det opp igjen. Så svaret til Olsen, blir at vi etter en lang diskusjon ble enige om å fortsette prosjektet som har vært planlagt i nesten fire år. Så til uttrykket «storstue». Dette ble brukt av journalisten som skrev saken og ble aldri sagt av noen på pressekonferansen. Det som ble sagt var at det hadde vært gøy om Geithus igjen kunne blitt et fotballsentrum i Modum. Noen storstue kan det aldri bli. En stue har vel tak over seg?

Jeg skjønner godt at naboer er bekymret over økt trafikk. Dette er en utfordring som jeg håper kan løses gjennom et samarbeid mellom klubbene, naboene og kommunen.

Les også

Rolighetsmoen er lite framtidsrettet

Når det gjelder samarbeidet med Modum FK, tenker jeg at det vil bety en ny giv i Geithus IL og slettes ikke begynnelsen på slutten for klubben, som Olsen så pessimistisk skriver. Geithus merker allerede økt interesse og medlemsvekst som en følge av at vi får et nytt flott anlegg. Små barn kommer bort til meg for å fortelle hvor mye de gleder seg til anlegget står ferdig. For istedenfor at dette betyr slutten for GIL-fotball så er dette en investering i framtiden.

På et eget område skal de minste barna trene og spille kamper. Kanskje kommer noen spillere på et av Modum FK sine lag bort for å hilse på? Kanskje kan barna få noen forbilder i de eldre spillerne på Modum og Geithus? Og kanskje vil selv de største pessimistene se at dette slettes ikke var så dumt.

For en stund siden ble jeg stoppet av to eldre damer i Geithus. De sa: «-Du vet Ronny, at i Geithus vil vi at ting skal være som de alltid har vært!»

Hvis alle hadde hatt den holdningen hadde vi fortsatt sittet og laget helleristninger ved elva i Katfoss.
Nå er gravemaskinene i gang på Rolighetsmoen. Der skal Geithus IL Fotball og Modum FK være i mange år. En topp moderne og miljøvennlig bane står ferdig i august. La oss alle snakke banen opp og være fornøyd med at det satses i Geithus. Alternativet er langt verre.

Les også

Gratulerer til fotballen med et godt valg, men feil beslutning