Vi må fokusere mer på boliger for unge i Modum

Jeg mener at vi må ha mer fokus på boligpolitikk for unge

Jeg mener at vi må ha mer fokus på boligpolitikk for unge Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg er selv 19 år, og veldig opptatt av boligpolitikk for ungdom i kommunen – dette mener jeg det ikke er nok fokus på i dag. I sommer kunne vi lese i Bygdeposten om en ung kvinne som hadde tatt utdannelse utenfor Modum og nå ønsket å flytte tilbake – men hun fant ingen bolig i passende prisklasse til sin inntekt og nå med studielån i tillegg – dette bør vi gjøre noe med!


Det er satset mye på «senior-boliger» i kommunen ved bygging av store, dyre leiligheter, hvor tanken blant annet er at man kan selge eneboligen sin og flytte inn i mer praktiske leiligheter – så det er flott! Men man må huske på den yngre befolkningen i kommunen også, slik at de har mulighet til å komme seg inn på boligmarkedet.

Jeg foreslår at dette gis prioritet i kommunen,
og at det legges en plan for hvordan dette kan løses. Det bør for eksempel kunne bygges noen ett- og toromsleiligheter forbeholdt yngre mennesker (med bo-krav for å unngå spekulanter). Her trenger ikke standarden å være enstavas-parkett, men heller rimeligere materialvalg. Ved videresalg av boligen bør det foreligge retningslinjer slik at intensjonen med boligene opprettholdes videre for nye, unge etablerere.

Husbanken-finansiering og ordninger som blant annet Startlån via kommunen bør vurderes i denne sammenheng.

Jeg leser med glede i Bygdeposten 18. februar 2020 at det foreslås bygging av boliger for ungdom bak Ekengården i Åmot – håper virkelig dette kan bli en realitet!


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken