Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har som mål at Modum kommune ansetter færrest mulig

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I den siste tiden har jeg sett negativ utvikling både i Modum og andre kommuner rundt om i landet når det gjelder sløsing av innbetalt skatt og politikernes iver etter å gjennomføre prestisjeprosjekter. Derfor er jeg aktiv i Liberalistene og har nylig opprettet et lokallag her i Modum og i Øvre Eiker.

Vi i liberalistene jobber for representasjon i kommunestyret i Modum og Øvre Eiker i 2023, og vårt mål er å male kommunene lilla.

Desentralisering av makt og innflytelse er en viktig sak, kanskje den viktigste. Det betyr i praksis mer valgfrihet for hver enkelt og mindre innflytelse til politikere og byråkrater. Kommunen er i dag pålagt av staten å «sørge for» en rekke velferdstjenester og tilbud til sine innbyggere, men det forstås i alt for stor grad som at kommunen skal opprette kommunale organisasjoner med offentlig ansatte som må finansieres med mer skatt. Vi følger nasjonale lover og forskrifter som alle andre partier, men vi vil fokusere på mer effektive løsninger enn det som gjøres nå, og la private konkurrere med offentlige tjenester på flere områder.

Vi mener at idealet er at ønskede tjenester dekkes ved at det danner seg sivile tilbydere av den, som det alltid gjør når noen ønsker seg noe. Vi har et mål om at Modum Kommune ansetter færrest mulig, fordi dagens system fører til at kommunale organisasjoner ofte ser opprettholdelse av offentlige arbeidsplasser som viktigere enn selve oppgaven de er ment å løse. Vi mener at det i en vanlig bedrift er det mindre sannsynlig som hovedfokus, fordi man til enhver tid kan miste sin funksjon dersom man ikke leverer det kundene ønsker seg.

Vi i Liberalistene er garantisten for organisert motstand mot økning av skatter og avgifter. Lokalt skjer det ved at vi fokuserer på å redusere kommunens utgiftsnivå. Vi vil også fjerne eiendomsskatt, og vi vil redusere kommunens del av inntekts- og formuesskatt. Vårt mål er en kommune med økonomisk budsjettbalanse og uten gjeld. En kommune som stadig blir bedre rustet til å håndtere fremtidens utfordringer, uansett hva de blir.

Bli med på frihetsbølgen og møt opp på Sanden hotell i Hokksund for Liberal Aften, onsdag 20 oktober. Dette arrangement er åpent for både medlemmer og andre som er interessert i å høre mer om hva vi står for og så av en prat.

Ser frem til å treffe deg der!

Kommentarer til denne saken