Et avslørende innslag på nyhetene i helgen. En ung fyr som deltar i et forskningsprosjekt i Trondheim ble utstyrt med «intelligente» briller der man kan lese av hvor vedkommende til enhver tid har øynene sine rettet. Konklusjonen etter testturen - som underbygger det forskerne har funnet ved en rekke andre prøveturer – er at nye biler har så mange tekniske hjelpemidler at vi blir forstyrret av dem.

Bilen som testpiloten kjørte var en Tesla med en stor skjerm som lyste opp. På den kan man finne kart, velge melodi fra spilleliste, bruke den til å finne et telefonnummer – ja kort sagt veldig mye som er kjekt å ha, men som fører til at blikket ikke lenger er festet på veien og det som skjer i trafikkbildet. Forsikringsselskapene er bekymret. De synes det er et paradoks at vi aldri før har hatt biler med så mange sikkerhetsforanstaltninger, samtidig har vi aldri kollidert og bulket mer enn nå. Det er altså ikke samsvar mellom den teknologiske utviklingen som har gjort bilene tryggere og antall skader. Teknologien virker mot sin hensikt – i hvert fall når vi blir forstyrret av den.

Erfaringen fra testturen er at sjåføren kunne ha blikket borte fra veien i to-tre hundre meter, mens vedkommende lette etter bokstavene for å skrive navnet på en adresse som den elektroniske kartboken skulle finne. Noen sekunders uoppmerksomhet i trafikken er livsfarlig. Trafikkbildet endrer seg lynraskt. Heldigvis er sjansene for å slippe fra en ulykke uten alvorlige skader betydelig redusert, fordi moderne biler er veldig trygge. Likevel er det en negativ utvikling at nye biler har mange tekniske duppeditter som stjeler fokuset fra selve kjøringen.

Å holde en mobil mot øret og snakke i den, mens man kjører er ulovlig. Da vanker det både prikker i førerkortet og en ufrivillig «gave» til statskassen i form av et forelegg. Å fokusere på en stor skjerm i bilen – en slags datamaskin med skjerm, derimot fører ikke til noen reaksjon så sant du ikke bulker og skal gi en forklaring på årsaken i skademeldingen.

Bilene våre vil bare bli mer og mer utstyrt med alskens tekniske, digitale ting som vil fortsette å forstyrre oss helt fram til den dagen da biler er selvkjørende. Det er ikke veldig lenge til og da kan du kreve å bli trodd hvis du blir spurt; «hvem var det som kjørte. Da kan du si – bilen kjørte seg selv, mens vi andre satt i baksetet og drakk».