Vikersund var et av 118 steder som konkurrerte om å få VG-lista-konserten.

Onsdag ble det offentliggjort hvem av stedene som gikk av med seieren og blir siste stoppested for konserten i sommer.

Det ble ikke Vikersund, men Førde.

Begynte på noe

Engasjementet ble tent i Vikersund, men hverken video fra verdens største hoppbakke eller drahjelp fra russen hjalp.

Det virkelige engasjementet uteble. Vikersund var ikke engang blant de 100 mest populære stedene.

- Det er jo synd, men samtidig ser vi at andre har gjort mer enn oss - og dermed gjort seg fortjent til det. Likevel var ikke innsatsen bortkasta - filmen vi laget er fin PR for både Modum og Vikersundbakken og VGTV har trukket den fram som en av de beste filmene som er laget i kampanjen, og publisert den hos seg, sier Hilde Søraas Grønhovd i pressegruppa i organisasjonskomiteen for skiflygning i Vikersund.

LES OGSÅ: Sender utfordringen videre

Vanskelig valg

Juryen, som bestemte seg i går, har sett på både på hvor mange som har engasjert seg for hvert sted, og hvor oppfinnsomme de har vært.

- Det var fem-seks steder som var i toppen, og det var ikke lett å velge, sier Øyvind Solstad om juryens valg av arrangørsted.

I begrunnelsen ble det lagt mest vekt på at Førde engasjerte bredt. De har hatt med hele stedet med både ordfører, brannvesen, politi, næringslivet, ungdommer, klubber og organisasjoner.

LES OGSÅ: – Så klart vi vil ha VG-lista hit

Tok helt av

– Vi har hatt konkurransen gående i tre uker, og allerede etter noen dager tok det helt av. Det er tagget nesten 10.000 bilder på Instagram, og nesten 90.000 har vist interesse for konkurransen på de forskjellige sidene vi lagde. Folk har laget fantastiske videoer, bilder og stunts, sier Øyvind Solstad, ansvarlig for sosiale medier i VG.

– Mange ser på VG-lista som noe for ungdom, men på veldig mange steder har både ordførere, kommunestyre, politikere, Extra-ansatte, næringslivet, politi-, brann- og ambulandepersonell vært med. Unger har spilt inn små Instagram-videoer, og voksne har sendt opp droner og arrangert parader med biler og lastebiler, forteller Solstad.

Konserten arrangeres 27. juli.

LES OGSÅ: Tag deg selv med russen