Vikersund er med i kampen om å få den populære VG-listakonserten til Vikersund. Men det krever engasjement og det haster. 25. april trekkes stedet som får konserten blant de 118 som er plukket ut til konkurransen.

LES OGSÅ: – Så klart vi vil ha VG-lista hit

Engasjement, engasjement og engasjement

Det stedet som viser størst engasjement og vinnervilje på sosiale medier stiller sterkt i konkurransen.  Derfor tråkket skiflygingsmiljøet i Vikersund til og oppfordret alle moinger til å møte i verdens største hoppbakke søndag kveld.

Målet var å filme flest mulig mennesker som stod i trappene i bakken. 100 møtte opp og vinket entusiastisk mens en drone filmet.

- Målet mitt var 100, så jeg er fornøyd, sier Hilde Søraas Grønhovd som ledet dugnaden mens Sondre Garås, Martin Brattensborg og Marius Seierstad filmet.

Om kort tid legges filmen på sosiale medier og oppfordringen er å dele denne på #extravglistatilvikersund.

LES OGSÅ: Tag deg selv med russen

Utfordrer handelstand og ordfører

- Vi må gjøre mer. Konkurransen er hard. Vi har 117 konkurrenter. Mange av dem er flinke og har gjort mye. Alt folk gjør som er gøy og skaper liv teller, sier Grønhovd.

Hun utfordrer nå de to handelstandene i Modum til å engasjere seg. En utfordring går også direkte til ordfører Ståle Versland. Da Sortland fikk konserten for to år siden, hoppet ordføreren til vanns.

- VG er opptatt av kombinasjonen sosiale medier og engasjement, så nå må moingene stille opp. Dugnadsånden i Modum er stor og nå må vi vise at vi kan få til noe enda en gang, fortsetter Grønhovd engasjert.

LES OGSÅ: Vårens viktigste dugnad?

Krysser fingrene

I trappa står Steffen (10) og Mina (8) Jellum Hæhre og veiver med en plakat.

- Jeg håper VG-lista kommer til Vikersund. Det er fin musikk, sier Mina.

Litt lenger opp står Lasse Nilsen og Sander Kristiansen. Tenåringene krysser fingrene for å få konserten til hjembygda.

- VG-lista har mange gode artister. Det er klart det hadde vært artig å få de hit til verdens største hoppbakke, sier Sander Kristiansen.

LES OGSÅ: VG-lista til Vikersund?

Bakte kake

Anne Kat. Håskjold, tidligere deltaker i TV3-programmet "Hele Norge baker", stilte med sjokoladekake. Flott pyntet med bilde og tagen extravglistaktilvikersund.

- Det er ikke dugnad uten kake, sier Håskjold.

Kaken ble delt i små biter og alle som ville fikk smake etter dugnadsstuntet i skiflygingsbakken.