Gå til sidens hovedinnhold

Kunstlaboratorium får én million

Artikkelen er over 2 år gammel

I dag kunne de juble for penger fra statsbudsjetttet. Nå vil de drive hele året.

(Eikerbladet)

Vestfossen Kunstlaboratorium er veldig takknemlig for å ligge inne i det nye budsjettforslaget med en økning på en million kroner i statlig tilskudd.  Det skriver de i en pressemelding.

Helårsdrift

Et stort steg på veien mot helårsdrift, skriver de videre i pressemeldingen.

– Den statlige økningen er en stor anerkjennelse av det allmennyttige arbeidet som gjøres av institusjonen og er et stort steg på veien mot helårsdrift og mot å realisere VKLs ambisjoner for fremtiden om å være nyskapende, vitalt og et av landets viktigste sentre for samtidskunst, skriver de.

De takker alle som har jobbet politisk for å få det til.

Jobbet

Det er veldig positivt på at Vestfossen Kunstlaboratorium blir tilgodesett med 1 mill. kroner i budsjettforhandlingene for 2019. Dette er en anerkjennelse av deres aktivitet som gjør at man kan ha en helårsdrift, og satsing på barn og unge, sier Høyres Kristin Ørmen Johnsen i en kommentar.

Vestfossen Kunstlaboratorium (VKL) fremstår som en vital tungvekter på det nasjonale kunstkartet, med et omfang og et kvalitetsmessig nivå på høyde med det fremste i Norge i dag, sier hun videre.

Det har vært stor aktivitet fra enkelt politikere som sammen med VKL har formidlet behovet for økt støtte i møte med Kulturministeren og stortingspolitikere. 

– Grunde Almeland (V) og undertegnede har hatt flere samtaler med statssekretær og rådgiver og oppfatter at departementet er svært positive til aktiviteten som også er støttet av kommunen og fylkeskommunen, sier hun videre.

LES OGSÅ:

Får 140.000 til julebelysning: 

Karrierens største seier dro inn 125.000 

Bildeserie

Disse var på black friday i Eiker

 

Kommentarer til denne saken