Veslemøy syns det dårlige internett-tilbudet er helt komisk: – Det blir kostbart og er umulig å ha hjemmekontor

LITT LENGER: Veslemøy Bråten kunne ønske at kabelen på Nordbråten kunne blitt dratt litt lenger.

LITT LENGER: Veslemøy Bråten kunne ønske at kabelen på Nordbråten kunne blitt dratt litt lenger. Foto:

800 meter hver vei fra huset til Veslemøy Bråten finnes det fiber, men der hun og de nærmeste naboene bor, er det et vakuum.

DEL

I Buskerudveien i Åmot har både Bråten og flere av naboene tidvis revet seg i håret av frustrasjon over tregt nett. Uten fiber som alternativ er det mobile bredbåndsløsninger som gjelder. Det forteller hun både blir dyrt og fungerer dårlig.

– Jeg har 4,5 megabit i nedlastningshastighet, men det er på en god dag, sier Bråten.

Kunne gi opp digitale jobbmøter

Under perioden med hjemmekontor fant hun fort ut at det å være med på digitale møter ikke fungerte.

– Det bare hakket, så jeg ble nødt til å være med over telefon, sier Bråten, som syns det er et paradoks at det stadig er flere leverandører som velger å grave der husstandene allerede har gode tilbud, mens hun og naboene sitter uten et godt alternativ.

– Et hjertesukk

I fjor sendte hun et brev til kommunen angående problematikken og da ble det fortalt at det var et prioritert område. Nå når det på nytt graves for fiber på Nordbråten, stopper kabelen noen hundre meter unna husveggen hennes.

– Jeg hadde ønsket at Modum kommune kunne lagt noen føringer. Visjonen til kommunen er jo å strekke seg lenger, men i dette tilfelle kunne jeg ønske de kunne strukket kabelen litt lenger, poengterer Bråten før hun legger til at om en leverandør hadde kommet for å grave fiber til Buskerudveien ville de blitt tatt i mot med norske flagg.

Les også: Fiberkabelkrig i Vikersund: Beboere reagerer på svært pågående selgere

Har full forståelse

Ordfører Sunni G. Aamodt har full forståelse for frustrasjonen til Bråten. Likevel er kommunen avhengig av å få penger gjennom Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) for å kunne hjelpe, og dermed får de ikke hjulpet alle på en gang.

– Kommunen har en ambisjon om at 95 prosent av innbyggerne skal ha tilbud om høyhastighetsbredbånd innen utgangen av 2023, forteller Aamodt.

Ettersom hun ikke vet hvor mye penger de får innvilget på søknadene sine, er det vanskelig for ordføreren å si noe om hvem som vil få hjelp neste gang.

Artikkeltags