Gå til sidens hovedinnhold

Versland vrir og vrenger

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ståle Versland (Ap) vrir og vrenger på det meste hans politiske motstandere i Modum gjør eller engasjerer seg i. Han blir åpenbart aldri lei, hverken av det eller å irritere seg over at hans ordførerposisjon gikk fløyten etter 93 års sammenhengende Ap-styre i Modum ved valget i 2019.

Hans siste bidrag nå, er å angripe FrP (BP nett 5. mai) for at vi skal ha snudd i saken om revisjon av revisjonen av Buskerud og Vikersund skoler. Jeg aner ikke hvor han tar det fra, men FrP har aldri diskutert hvorvidt vi skal gjøre det.

Det som er riktig, er at jeg som varaordfører og medlem av partssammensatt utvalg, har endret standpunkt fordi premissene i saken endret seg fra det som ble lagt fram i partssammensatt utvalg. Da skulle man bare se på resultatene fra revisjonen, noe det ikke var vanskelig å være enig i. Kort tid seinere går Ap ut i mediene og skal ha en full revisjon av revisjonen. I stedet for å ta inn over seg resultatene fra revisjonen av skolene, skal Ap nå gjøre Viken kommunerevisjon til syndebukker fordi det er avdekket klanderverdige forhold som kan skrives tilbake til tiden da Ap styrte kommunen. Det er den komplette ansvarsfraskrivelse, forsøk på tåkelegging og flytting av fokus.

Revisjonen er avsluttet, hverdagen er tilbake, lærere, ansatte og ledelse ved skolene forsøker å skape en så god skolehverdag som mulig. Det er ingen grunn til å bruke mer tid og penger på ytterligere undersøkelser rundt revisjonen som ble gjort.

Nå må skoleledelsene, undervisningssjef og rådmann bruke resultatene fra revisjonen på en fornuftig og fruktbar måte for å skape en enda bedre skolehverdag for elever og lærere. Fokuset må være på læring i skolen.

Noen ganger må man bli ferdige med ting, sette punktum og gå videre. Det er det jeg som FrPs gruppeleder og varaordfører har gjort i denne saken. Det er synd Versland og Ap ikke er der, men heller vil virvle opp gammelt støv og igjen forstyrre hverdagen til lærere, elever, foreldre/foresatte.

Les også

Ap-Versland: – Ikke noe ønske om omkamp

Kommentarer til denne saken