Bilen tilhørte Tronrud Betong AS i Sande, og ble kjørt av en ansatt som var på privat besøk i nærheten av Furumo i Geithus.

– Trøbbel med en arbeidsbil gjorde at det var lagret et ekstra sett med verktøy og utstyr i den aktuelle bilen denne helgen, opplyser Hanne M Wam i Tronrud Betong.

Store verdier

Tyvene fikk derfor med seg en stor mengde elektrisk verktøy, samt et par lasere og en armeringsklipper. Verktøyet er i hovedsak av merke Hilti, og det er snakk om batteridriller, vinkelslipere, boltepistol, slagdriller og sirkelsag/stikksager.

– Det dreier seg om verktøy for et betydelig beløp, og det er mer verktøy enn vi vanligvis oppbevarer i bilene. Sjåføren oppdaget innbruddet da han skulle reise på jobb cirka kvart på seks mandag morgen. Da var låsen på passasjersiden slått inn, så det var ikke så store synlige tegn på innbrudd, forteller Wam.

Tyvene har altså rasket med seg alt av elektrisk verktøy i bilen, men latt en del annet utstyr ligge.

LES OGSÅ: Anita Elisabeth (28) og flere utsatt for pakketyveri: – Kanskje noen fulgte etter budbilen i dette området

Har noen sett noe?

Innbruddet er politianmeldt, men bedriften ønsker tips i saken.

– Dersom noen har lagt merke til noe mistenkelig i området natt til mandag eller får tilbud om å kjøpe brukt verktøy, ønskes tips i saken. Kanskje det finnes noe videoopptak i området også, sier Hanne B. Wam.

I tillegg til at et slikt tyveri blir en kostbar affære, skaper det også krøll for arbeidet.

– Det ble litt plunder på mandag, da vi måtte få tak i låneverktøy. Vi trengte blant annet en laser, og den var det utsolgt for hos den leverandøren vi bruker, så vi måtte leie en i stedet.

LES OGSÅ: Nytt tyveri på Åmotsenteret: – Ekstremt irriterende