Som mange andre så har debatten rundt Skredsvikmoen preget mitt engasjement. Dette er skogen min, dette er hvor mye av barndommen min ble tilbrakt. Det å se at skogen blir spist opp bit for bit gjør vondt.

Det som er på agendaen nå er ønske om å bygge en fotballbane på området hvor jeg og flere andre lekte som liten, gått turer hver uke og filmet særemne mitt på videregående. For dette kommer argumenter om ønsket om å utvikle Skredsvikmoen som området for unge. De vil da ha en fotballbane for Stalsberg skole og den nye barnehagen. Men hvor godt er dette argumentet?

Les også

Gode minner og mange års fotballhistorie dør aldri

Stalsberg skole har store oppgraderingsbehov. Hvor lang tid vil det gå før politikerne bestemmer at den skolen må flyttes, at det ikke er mulig å oppgradere? Barnehagen trenger heller ikke en stor fotballbane som nabo. Så hvor verdifull blir denne banen på minst 30 millioner da? Spesielt når vi har så mange fotballbaner allerede, og et anlegg som har så mye historie rundt seg som er mulig å utvikle.

Les også

Rolighetsmoen fotballbane skal legges ut til tomter. Det gjør vondt langt inni sjela å lese slikt

Man kunne svelge det å utvikle krysset i Kattfoss til mer industri, det var på områder som ikke var mye brukt, det går fint, men, vi ser at for hver måned så blir mer og mer av skogen spist opp. Nå er det fotball, så kan det være flere boliger, så ny flerbrukshall og sånn ruller det videre til at skogen er borte.

Denne skogen er viktig for personer i alle aldere. Den gir unge personer en skog å leke i. Den gir voksne personer en skog i nærheten til å kunne gå tur, sykle og føle naturen nær seg. For eldre så er det fantastisk å kunne ha en så fin skog rett ved døra så de slipper å reise til Furumo, flere av disse har jo ikke bil engang og får ikke kommet dit.

Det er viktig å ha næring og utvikling i Modum, men det kan ikke gå på bekostning av livskvalitet og natur. Man må ta med seg det man har lært av Korona ved å tenke utenfor boksen. Det er masse muligheter her, hvis man bare prøver.

Jeg håper som Flattum at vi kan feire Rolighetsmoen med en flott og ny arena neste år. Dette vil gjøre at framtidige generasjoner kan oppleve å leke, bygge hoppbakker, grille bål og gå på ski i en skog i nærheten, og at man ikke må reise til Furumo for å få en lokal naturopplevelse.