Vemund (24) frister med millioner i «feriestøtte» til barn og unge

VIL GI BARNA EN GOD SOMMER: Vemund Skatvedt er lokal representant i Gjensidigestiftelsen og frister nå med millioner i «feriestøtte» til barn og ungdom – en gruppe han selv har bidratt til en rekke ganger, blant annet som trener under idrettslekene i Prestfoss gjennom en årrekke.

VIL GI BARNA EN GOD SOMMER: Vemund Skatvedt er lokal representant i Gjensidigestiftelsen og frister nå med millioner i «feriestøtte» til barn og ungdom – en gruppe han selv har bidratt til en rekke ganger, blant annet som trener under idrettslekene i Prestfoss gjennom en årrekke. Foto:

Vemund Skatvedt fra Sigdal håper på mange søknader om støtte for å skape en god sommer for barn og unge.

DEL

Gjensidigestiftelsen har satt av hele 50 millioner kroner for at barn og unge skal ha en fin sommer.

– Grunnet koronapandemien har alle hatt en annerledes vår. Mange barn og unge lengter etter å ha det gøy sammen med venner. Samtidig har noen færre muligheter enn andre til å reise bort og oppleve nye ting. Derfor har Gjensidigestiftelsen avsatt 50 millioner kroner til sommeraktiviteter for barn og ungdom, sier Vemund Skatvedt.

Kort frist

Sigdølingen er kundevalgt representant i Gjensidigestiftelsen, og oppfordrer alle lag og organisasjoner i nærmiljøet om å søke midler.

– Vi ber lag og foreninger om å se på muligheter og søke så snart de har anledning. Søknadsfristen er kort, og alle søknader må inn før 1. juni for at vi skal rekke å iverksette tiltakene innen ferien, forklarer Skatvedt videre.

Utfordringen som sendes ut til frivillige lag og foreninger er å skape aktiviteter som gir gode sommeropplevelser, og tiltak hvor unge engasjeres i meningsfylte aktiviteter for alle.

Digitale møteplasser

– I tillegg ønsker vi søknader om digitale inkluderende møteplasser, sier han.

Det siste er et resultat av stor etterspørsel i kjølvannet av Korona-situasjonen. Selv om myndighetene nå lemper på restriksjonene, vil det fortsatt være et stort behov for digitale møteplasser.

– Informasjon om hvordan man søker, og hvilke kriterier som må oppfylles for å søke, finnes på Gjensidigestiftelsens hjemmeside, avslutter Skatvedt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken