Før helgen sendte Runar Liodden ut en melding om at det gikk mot en kjip avlysning av den tradisjonsrike visningen av Champions League-finalen på storskjerm i Åmot kirke.

Arrangementet har vært gratis og samlet rundt 100 barn, ungdom og voksne. Dette er et samarbeid mellom Modum menighet, Modum Kabel-TV og lokale fotballklubber.

Bakgrunnen for avlysningen var at TV2 har overtatt rettighetene til kampen, og krevde 100 kroner per person for at kampen skulle kunne vises i Åmot kirke. Etter forhandlinger fikk de 50 prosent rabatt, men ettersom arrangørene ikke hadde budsjettert med utgifter, så de seg nødt til å avlyse. Tidligere har de fått rettighetene gratis.

Betaler gildet

Etter at Jan Henning Kleiv i Nordbohus Modum fikk nyss om avlysningen, sendte han ifølge TV Modum en tekstmelding til Liodden der firmaet tilbød seg å sponse visningen.

Dermed snudde skuffelsen seg til glede, og Liodden kunne sende ut følgende beskjed tirsdag morgen:

«Den årelange tradisjonen med visning av Champions League-finalen fortsetter takket være at Nordbohus Modum dekke utgiftene TV2 krever. Kampen vises på et 12 m² stor skjerm med flott lyd og bilde. Dette blir gøy!»

Finalen spilles lørdag 28. mai.