Gå til sidens hovedinnhold

Valgresultatet ga ikke en stor venstrevridning

Leserbrev

Valget ga en voldsom venstredreining i norsk politikk blir det sagt. Gjorde det egentlig det? Det er kun to partier i Norge som har en helhetlig politikk på alle felt, det er Høyre og Arbeiderpartiet. De andre blir mye interessepolitikk og sakspolitikk. De kaster seg på den saken som gir god media, og sier det folk vil høre. Jeg vil påstå at Høyre og Arbeiderpartiet ligger i sentrum, de andre partiene ligger på hver sin side, Senterpartiet har velgere på begge sider.

Dermed består den rødeste venstresiden av SV, Rødt og MDG. MDG kom ikke over sperregrensa, SV og Rødt gikk litt opp, men langt fra det meningsmålingene fortalte på forhånd. Til sammen fikk disse småpartiene 15,2 prosent.

SV turte selvsagt ikke gå i regjering en gang til. De har lært av forrige gang, da ble de nesten borte. Nå har de partiet Rødt, som har ikledd seg «keiserens nye klær» og SV er redd for å bli spist av det gamle partiet AKML, som har bytta navn.

Vi har ca. 85 prosent av stemmene som gikk til de andre partiene, det vil si at flesteparten i befolkningen vil ha sentrumspolitikk, en god, fornuftig politikk i midten, og ikke ekstrempolitikk på den ene side.

Hovedforskjellen på Høyre og Arbeiderpartiet er at Høyre vil gi velgerne valgfrihet gjennom hele livet. Blant annet valgfrihet på hvem de vil ha tjenesten ifra, Arbeiderpartiet mener det holder med ett valg, vil du, eller vil du ikke ha tjenesten? Vi i Høyre tror ikke at monopolsituasjoner gir nytenkende, utviklende og spesielt gode tjenester.

Det er en grense på hvor mye staten skal blande seg inn. Som følge av valgfrihet vil Høyre at hver enkelt skal beholde mest mulig selv, for da blir det også størst utvikling, nytenkning og bærekraftig drift. De som trenger hjelp, skal få hjelp og staten skal selvsagt betale. Høyre jobber for enkeltmenneske i sentrum, og Arbeiderpartiet for systemet.

I media kommer disse venstrevridde småpartiene med uttalelser som om de fikk godt over 50 prosent. Enten er de dårlige til å regne, ellers så tror de at de kan gjøre som Lenin, overse folket og demokratiet, og kjøre eget løp. Det er flertallet på Stortinget som bestemmer når det er en mindretallsregjering. Det vil nok gå opp for småpartiene SV, Rødt og MDG etter hvert. Rødt og MDG er helt uten betydning når stortinget skal avgjøre en sak. De tipper ikke flertallet i noen retning.

Så politikken kan bli spennende fremover, hvilken retning vil Norge ta?

Kommentarer til denne saken