– Først skal vi forhandle, sier Tine Normann.

Men den som er valgets store vinner i Sigdal, er ringreven Runolv Stegane (V). Med sin utrettelige kamp mot eiendomsskatt og høy politisk profil gjennom mange år, dundrer Venstre inn med fem representanter i kommunestyret. Partiet er dermed nest størst, som de var i 2006 til 2011. Da var mandatfordelingen slik: SP 9, V 5, Ap 3, H 2 og FrP 2.

– Jeg er veldig fornøyd og jeg tror resultatet skyldes utrettelig arbeid gjennom mange år og selvsagt kampen mot eiendomsskatt, sier Stegane. Men selv om partiet hans har gjort det bra er han usikker på den politiske uttellingen.

– Det naturlige er at Sp og Høyre først avklarer seg i mellom. Vi er villige til å snakke med alle, men jeg ser ikke for meg noen utradisjonelle løsninger her hos oss, sier Venstre-veteranen.

For han personlig har også kvelden vært en aldri så liten hevn. Venstre går kraftig tilbake i fylket og Stegane lot i kveld ikke la være å minne om at han ble vraket i forbindelse med fylkesnominasjonen.

Fornøyd

Tine Normann mener eiendomsskatten har rammet partiet noe, men hun er alt i alt fornøyd. Hvem som det er nærmest å samarbeide med vil hun ikke utdype, men leser man mellom linjene er det Høyre som er førstevalget.

- Jeg vil ikke si noe om dette i kveld. Nå må vi først fordøye det som har skjedd, sier Tine Normann.

Ap = som forventet

Kjell Tore Finnerud (AP) er ikke overrasket over resultatet, men han hadde trodd at Frp ville få noe mer uttelling for sin steile holdning mot flyktninger.

- Eiendomsskatt har vært et tema og der har nok både Senterpartiet og Høyre tapt noe på, og Venstre vunnet på, sier Finnerud, som er åpen for å snakke med flere etter valget, ikke minst Senterpartiet, sier Kjell Tore Finnerud.