Gå til sidens hovedinnhold

Tine sa det med blomster

Artikkelen er over 6 år gammel

Senterpartiets ordførerkandidat overøste sigdalslensmannen med blomster. Og ba ham bli i bygda.

Senterpartiet kjører en valgkampaksjon der de gir blomster til lokale lensmannskontor. På den måten vil de markere at de setter pris på det arbeidet politiet gjør i lokalmiljøet.

Samtidig gis blomstene med en klar oppfordring om at de lokale lensmannskontorene må beholdes i en eller annen form.

Onsdag denne uka banket ordførerkandidat Anne Kristine (Tine) Norman på hos fungerende lensmann Kjell Magne Tvenge i Sigdal.

– Det viktigste er ikke om det sitter en med lensmannstittel her eller ikke, men det er svært viktig at vi har et operativt nærpoliti med beslutningsmyndighet, understreket Norman da hun overleverte blomsten.

Også responstiden bekymrer i en langstrakt kommune med mange hytter på fjellet.

Må ha kjente ansikter

Hun understreker også at det er viktig å beholde kontoret for å sikre lokal forankring og for å gjøre politiet tilgjengelig for innbyggerne.

– Vi må ha et politi som kjenner lokalmiljøet, slik at de kan drive effektivt forebyggende arbeid. Det er viktig at folk møter et kjent ansikt.

Norman er opptatt av at lensmannskontoret er en viktig samfunnsinstitusjon i et lokalmiljø, og hun frykter en utvikling der Sigdal går fra å ha et lokalt tilstedeværende politi til å få et rent utrykningspoliti.

Ingen svar nå

Kjell Magne Tvenge er fungerende lensmann. Han har ikke faste kontordager i Sigdal, men kommer ved behov. Tvenge er også regionsjef for region sør.

Det er Anders Halleland som er utøvende politimann tre-fire dager i uka i Sigdal, i tillegg til at Karin Strand betjener kontoret.

Tvenge har i dag ikke noe svar på hva som vil skje med lensmannskontoret i Sigdal i framtida, og han vil ikke la seg lokke til å synse og mene noe om dette nå.

– Det veit vi tidligst til neste høst, sier han.

Lensmannen understreker at det uansett er effekten av politiets arbeid som er det viktigste, og ikke om personen sitter på kontoret lokalt.

– Det er måten det jobbes på som først og fremst er avgjørende.

I dag er det til enhver tid én rullende patrulje på plass i Modum, Sigdal og Krødsherad.

Lyser ut stillinger

I disse dager lyses det ut stillinger ved lensmannskontoret både i Sigdal og i Krødsherad. Terje Hoch-Nielsen vender ikke tilbake fra permisjon.

– Men vi søker etter politiførstebetjenter, ikke lensmenn, sier Tvenge.

Det har vist seg å være tungt å rekruttere folk til stillinger ute på små lensmannskontorer på grunn av omorganiseringen i politiet, men Tvenge utelukker ikke at Anders Halleland kan være en aktuell kandidat.

– Vi har vært svært godt fornøyd med den jobben han har gjort, skyter Tine Norman inn, og sier at han blant annet gjorde en flott innsats for å uroe et gryende narkotikamiljø blant ungdom i bygda i vår.

Kommentarer til denne saken