– Det kunne sikkert ha kommet flere, og vi kunne sikker kunngjort møtet bredere, men det er alltid hyggelig å få skryt, sier leder Eugen Sebastian Haush i Ungdomsrådet.

Han var møte- og debattleder og klarte å holde god orden på både Gustav Kalager (Ap), Olav Skinnes (Bygdelista), Per Kristensen (H) og Kristin Nore (V):

– Dette var første gang så det er jo på en måte litt historisk at ungdommen ber inn til et slikt møte, sa en litt stolt leder på 17 år etter møtet.

Forandret ingenting

– Det var et bra møte. Hadde jeg hatt stemmerett skulle jeg stemt, og jeg vet også hva det skulle være. Det som kom fram på møtet forandret ikke min mening, forteller Mari Tovsrud Raaen (17).

Hun var én av et par håndfuller unge som hadde tatt turen til samfunnshuset på Noresund

Eiendomsskatt

Både Gustav Kalager og Kristin Nore tok til orde for at 12 år med Bygdelista i posisjon er nok.

Førstnevnte vil innføre eiendomsskatt og bruke det til å dekke nærmest alle kostbare poster på partiprogrammet.

Nore er av stikk motsatt oppfatning og beskriver slik beskatning som svært usosial.

15.000 kroner?

Høyres Per Kristensen advarte mot at normale hus kunne bli beskattet med opptil 15.000 kroner ekstra per år hvis Kalager & Co. kommer til makta.

Slike summer ble avvist av Ap-toppen, som fikk delvis støtte fra Olav Skinnes.

– Vi snakker om kanskje 2-3.000 kroner på noen eiendommer i bygda, men vesentlig mer på fritidseiendommene på fjellet. Vi har ikke tatt stilling til innføring av eiendomsskatt, men vil ikke utelukke det, sa Skinnes.

– Folk kan gjerne bo i fine hus, men ha dårlig råd. Da vil dette slå hardt, mente Nore.