Gå til sidens hovedinnhold

Utvikling og muligheter i Vikersund Nord

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er gledelig å se det som hittil har skjedd i strandområdet nord i Vikersund, moro å se badeliv i Pollen og livlig bruk av sandvollybanene. Dette er jo en utnyttelse av det flotte området som mange har etterlyst. Det var derfor flott å lese innleggene i Bygdeposten lørdag 20. juni, der vi ser noen spreke forslag. Endelig noen som tar opp igjen planene som «Aksjonsgruppa for uvilkling av strand/parkområdet Vikersund Nord» har arbeidet aktivt for i mange år. Denne gruppa ble startet i forbindelse med utbyggingsplanene for området. Vi har hatt en rekke innlegg- og også fått flere store oppslag i BP gjennom en årrekke.

Når nå stort sett de samme planene kommer opp, er det jo fristende å minne om vår aktivitet. Det ble i 2013 startet en underskriftskampanje som i løpet av to, tre måneder samlet over 2300 underskrifter, med navn fra hele bygda. Det ble satt opp plakater rundt om (illustrert med skisser for ønskelige aktiviteter), og det ble holdt åpne møter.

Det vi i aksjonsgruppa savnet, var flere aktive som «sto fram», slik at saken virkelig kunne få tyngde overfor kommunen og politikerne.

Nå må det sies at i utgangspunktet ønsket aksjonsgruppa at hele strandområdet nord for den gamle busstasjonen skulle bevares uten boligblokker. Slik gikk det ikke, og det såkalte byggetrinn 1 (fra bussholdeplassen fram til nordenden av volleyballbanene, dvs. ved pumpehuset) er påbegynt. Men utbyggingen går øyensynlig ikke så fort som planlagt. Kanskje kan de noe usikre planene for resten av området fram til rådhuset (altså byggetrinn 2), legges vekk? At man i beste fall utvikler området som et vakkert parkområde? Det er jo ikke sommer og sol hele året, så en park som fortsetter mot «Det gamle rådhuset» og Kulturhuset vil utgjøre en nydelig overgang mot fjorden- og være attraktivt hele året!

Så igjen, vi heier på planene til de nye «ildsjelene»! Dette er ønsker som mange aktører, ja, folk flest deler. Vi håper i tillegg at politikerne og kommunen først som sist skrinlegger utbyggingsplanene for byggetrinn 2, og går inn for å bevare dette området som en flott, brukervennlig park!

Kommentarer til denne saken