Usant og ufint fra Øderud

Av
DEL

MeningerIngunn Dalaker Øderud kommer i Bygdeposten torsdag med et helt urimelig personangrep på tidligere ordfører Ståle Versland (Ap.) Han har etterlyst at ordfører Sunni Grøndahl Aamodt – Øderuds partifelle i Senterpartiet – burde skaffet en vikar for leder av hovedutvalget for helse- og sosial, som er i fødselspermisjon.

LES OGSÅ: Hvem er ufin Ingunn Dalaker Øderud (SP)?

Hvordan Øderud vil få dette til å høres ut som om Versland kritiserer en nybakt mor for møtefravær, blir fullstendig absurd. Han presiserer jo nettopp at dette ikke er en kritikk av hovedutvalgslederen. Etterlysningen av vikar virker betimelig. Som Øderud selv er inne på, det er snakk om et «tungt hovedutvalg» og i en ekstra krevende periode.

Fra et familie- og likestillingspolitisk ståsted er det nettopp viktig å sette inn vikar i slike situasjoner. Kvinner som velger å få barn, bør slippe bekymring om arbeidsoppgaver og verv blir skjøttet mens de har fødselspermisjon. Arbeiderpartiet har gått foran i kampen for gode ordninger og muligheter til å engasjere seg i politikk og arbeidsliv, også når man har barn. Når Øderud hevder at Versland kritiserer hovedutvalgslederen for fravær, og endog trekker inn bildet av det nyfødte barnet, er det både ufint og usant.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags