Mandag 23. mai klokken 09:00 skulle rettssaken mellom Isabella Kristensen og Hege Hovde Husby startet i Buskerud tingrett i Kongsberg. Det var satt av tre dager til rettssaken.

I et felles skriv fra partenes prosessfullmektige som tingretten mottok 16. mai, har partene kommet til enighet.

Stridens kjerne

Saken omhandler et kjøp av husvogn fra firmaet DMK Småhus. Boligen skulle leveres ferdig montert på tomten til Kristensen, og i tilbudet ble det presisert at boligen ble bygd i samsvar med forskriften TEK17.

Minihuset hadde så mange feil og mangler at Kristensen ikke fikk ferdigattest, og dermed var det ikke lov å bo der. Hun klaget flere ganger til bedriften som solgte henne huset. Til slutt ble ikke lenger telefonen besvart. Kristensen satt igjen med gjeld og var lenger unna boligdrømmen enn noen gang.

Den gang uttalte styreleder at hun var skuffet over at Kristensen omtalte det hele som svindel.

– Kristensen visste at hun kjøpte den første husvognen/småhuset som skulle bygges i Tek 17. Hun må ha skjønt at dette kunne by på noen praktiske utfordringer som måtte løses underveis. Målet var selvfølgelig å levere et småhus i TEK17, men utfordringen vår var at vi ikke bygde selv. Fabrikken i Polen leverte ikke det de lovte oss, skrev Hege Hovde Husby DMK småhus AS i en e-post til Bygdeposten.

LES OGSÅ: Minihuset til Isabella (33) har blitt til et gjeldsmareritt: – Jeg må flytte inn på pikerommet og er ikke gjeldfri før jeg er 50 år

Kan ikke kommentere forliket

Nå er saken avsluttet, for retten har tatt begjæringen til følge.

– Det stemmer at vi har inngått forlik, men jeg har taushetsplikt både når det gjelder tvisten og forliket. Det eneste jeg kan si, er at det er godt å være ferdig med saken, sier Kristensen på telefon til Bygdeposten.

Nå er planen å få satt i stand huset slik at hun kan få en ferdigattest og bli boende i minihuset når den midlertidige brukstillatelsen hun har fått, går ut.

– Når huset får ferdigattest, er jeg fornøyd, sier hun.

Isabella (33) tar husmarerittet til retten: – Det har vært tøft å stå i