Gå til sidens hovedinnhold

Unge i etablering, velkommen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Modum kommune både kan og bør gå i bresjen for billigere eiendommer til unge. Jeg er enig med Viktoria Trulsrud i hennes og Ståle Verslands utspill i Bygdeposten lørdag.

I 2020 ble jeg kontaktet av eierne av et småbruk i Geithus - en flott beliggende eiendom med mange muligheter. Eierne kan ikke realisere mulighetene, men håper andre kan gjøre det; mindre hus med parseller der man kan dyrke egne grønnsaker i parsellhager.

Jeg ble bitt av deres entusiasme, og jeg ser mange muligheter i området. Derfor har jeg invitert med meg mange opp for å se på eiendommen, både nåværende og tidligere politikere, samt representanter fra Modum kommune, en stor herværende materialprodusent, en byggmester, en entreprenør, næringsselskap og representanter fra Ung Invest.

Både Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre, Senterpartiet, Miljøpartiet de grønne og Fremskrittspartiet har blitt innviet i mine tanker om mulighetene. Tidligere ordfører Versland er orientert om at jeg har hatt en dialog med de fleste partiene, og han har i mange år vært er kjent med eiendommen.

De fleste er positive til de mulighetene som ligger i eiendommen, og ideen om småhus og parsellhager. Dessverre er ikke kommunen positiv til idéen, men jeg har imidlertid ikke gitt opp troen på mulighetene ved eiendommen.

Modum kommune har en unik mulighet for å kjøpe eiendommen, før den legges ut offentlig. Men det begynner å haste. På eiendommen har vi muligheten til å lage småhus, med parseller for egen dyrking av matvarer – som eventuelt kan leies ut til interesserte om huseierne ikke ønsker å bruke de.

Jeg vil til neste møte i kommunestyret sende inn et spørsmål til ordføreren om eiendommen. Deretter vil jeg be om at saken sendes formannskapet for utredning. Til slutt er håpet mitt at flertallet i kommunestyret er med på aktiv handling, i tråd med de positive signalene jeg tidligere har fått.

Vi i Modum Venstre vil tilby unge moinger og innflyttere attraktive tomter og hus i bygda vår. Er du ung og vil etablere deg i Modum, eller er du ferdig med studier og ønsker deg tilbake til Modum? Da skal vi legget til rette for at du skal få realisert det ønsket.

Les også

Viktoria og Ståle vil at ungdom skal ha slik utsikt fra stuevinduet. – Vi trenger noe som trekker til oss ungdom

Kommentarer til denne saken