Det er ikke meldt om flere positive prøvesvar i Sigdal det siste døgnet.

I en pressemelding skriver kommunen at 13 personer er i isolasjon og at 28 personer i full karantene. I tillegg sitter ni personer i fritidskarantene (personell i kritisk samfunnsfunksjon). Fram til og med i morgen, 29. januar, er en avdeling ved Nerstad barnehage i karantene.

Åpner til gult nivå

I dag, torsdag, foretas ny massetesting på legesenteret i Prestfoss. En del av disse testene er annen og tredjegangs tester for ansatte og beboere i helse og omsorgstjenesten.

Sigdal ungdomsskole vil fra og med neste uke være på gult «trafikklys» i henhold til nasjonalt beredskapmodell for skolene. Det betyr blant annet at klassene kan deles i større kohorter, men det er fortsatt slik at ingen syke skal møte på skolen, det er viktig med god hygiene og god avstand.

Legesenteret i Prestfoss holder fortsatt redusert og tilpasset drift og har åpent for øyeblikkelig hjelp og testing av Covid-19. Eggedal legekontor er stengt.

– Vi anbefaler å fortsatt unngå besøk hos hverandre og ha så få nærkontakter som mulig, sier beredskapsjef Henrik Mørch i Sigdal kommune.

Han sier kriseledelsen vil vurdere øvrige lokale tiltak som gjelder foreløpig fram til 2. februar fortløpende i forbindelse med resultater fra massetestinger.

Unngå trafikk i butikken og unødige reiser

– Det nærmer seg helg og erfaringsmessig medfører dette økt trafikk på våre butikker. Vi minner derfor om at alle butikkene i Sigdal tilbyr både ferdig pakking av varer som kan hentes, eller utkjøring direkte til bolig- eller hytteadressen, sier Mørch.

Dersom du allikevel må innom butikken, husk munnbind, rene hender og hold avstand. Fint om bare en i husstanden går inn og handler.

Kriseledelsen minner om at det er innført strenge regionale tiltak i det sentrale østlandsområde på grunn av et utbrudd av den engelske virusvarianten, og regjeringen har presisert at det ikke skal gjennomføres unødvendige reiser fra de berørte kommunene.

– Vi ber om at alle bidrar i å hindre smittespredning ved å følge nasjonale og lokale smittevernråd ekstra nøye i tiden framover, henstiller beredskapsjefen i Sigdal.