Gå til sidens hovedinnhold

Undersøker om moren (32) kan vite hva som skjedde: – Så hurtig men skånsomt som mulig

Artikkelen er over 1 år gammel

Lederen av den danske havarikommisjonen sier de vil snakke med den norske kvinnen (32) som satt i ulykkesbilen lørdag.

(Drammens Tidende)

TRUSTRUP: Målet er, ifølge den danske lokalavisen Århus Stiftstidende, å få vite hva som kan ha forårsaket ulykken lørdag. To nordmenn, en far (34) og en sønn (7), omkom da bilen de satt i sammenstøtte med et tog i Trustrup.

Kona (32) og datteren (6) kom fra ulykken med livet i behold. Moren skulle bli operert for en brukket arm lørdag eller søndag, ifølge dansk politi.

– Vi innhenter selvfølgelig fakta fra eventuelle vitner, inkludert kvinnen i bilen, så hurtig, men også så skånsomt som det kan la seg gjøre i respekt for den voldsomme tragedie hun har vært og stadig er gjennom.

Det sier Bo Haaning, leder for jernbaneenheten i den danske havarikommisjonen, til Århus Stiftstidende.

Avisen spør også Haaning om det kan ha hatt betydning for ulykken at familien som ble rammet er fra Norge.

– Det er en av de brikker som vi kikker på i puslespillet. Vi samarbeider for øyeblikket med den norske havarikommisjonen. Ved ulykker ser vi på «human factor», altså om det at familien er norske statsborgere kan ha vært en medvirkende del av det som skjedde. Om de agerer på en annen måte enn vi gjør (i Danmark, journ.anm.), sier Haaning til avisen.

Han sier også at hvis havarikommisjonen finner feil ved sikkerheten på ulykkesstedet vil dette meldes fra om straks, selv om undersøkelsen ikke er ferdigstilt.

LES OGSÅ: