Gå til sidens hovedinnhold

Trivelig postmann slutter – nå blir hobby til jobb

Artikkelen er over 2 år gammel

Jens Schjerven (46) fra Åmot laster snart postbilen for siste gang, for å ta fatt på en spennende prosjektstilling innen skiskyting.

Han skal være en del av den største satsingen noensinne innen paraidretten her til lands, når han går inn i en fireårig prosjektlederstilling i Norges Skiskytterforbund.

Olympiatoppen, Norges idrettsforbund og Stiftelsen VI står bak prosjektet for å utvikle flere parautøvere til internasjonalt nivå. Totalt 11 særforbundsprosjekter, rettet mot syns- og bevegelseshemmede, er plukket ut til å få seks millioner kroner årlig de neste fire årene. Skiskytterforbundet er ett av dem og mannen som skal lede prosjektet kommer fra Åmot i Modum.

LES OGSÅ: Jakter den nye Bjørndalen – på skiskytterskole med rekordoppslutning 

Ny «jobby»

Jens Schjerven har jobbet i Posten i mer enn 25 år, men hatt skiskyting som en nesten altoppslukende hobby siden han kom flyttende til Åmot i 2001 og fort ble en del av skiskyttermiljøet på Simostranda.

– Jeg har aldri regnet timer, men jeg har nesten hatt to jobber parallelt når man regner med verv, møter og kjøretid hit og dit, forteller 46-åringen.

Nå er Schjerven leder i skiskyttergruppa i Simostranda IL, han har vært skytebanesjef under verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen i flere år, hatt internasjonale dommeroppdrag og vært rennleder på Sjusjøen under nasjonale og internasjonale renn, for å nevne noe.

– En på jobben sa det så treffende til meg: «Jammen, nå har du jo fått ny jobby», sier Jens Schjerven og ler.

Les også

Jo da, det er ei postkasse der nede

 

Øke bredden

2. september, på bursdagen hans, starter jobben i skiskytterforbundet.

– Jeg ser på det som en kjempeutfordring, sier 46-åringen og skjuler ikke at han er spent, men at det var på tide å komme seg videre.

– Posten står foran ganske store omstruktureringer, og når denne muligheten med å få jobbe med skiskyting på heltid kom, var ikke valget så veldig vanskelig, sier Schjerven.

Men han understreker at han er ydmyk og har mye å sette seg inn i den første tiden.

– Jeg har ikke vært så mye borti paraidretten, men målet er å få med flere av dem som har en medfødt funksjonshemning og de som har vært utsatt for en ulykke og fått endret livet sitt, inn i idretten.

Samtidig vil en del av jobben være kompetansebygging for krets og klubber.

– Det har stått mitt hjerte nær over lang tid. Og ikke minst gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med både nye og gamle kolleger innen idretten, uttaler Jens Schjerven.

Han kommer til å få en ny hverdag, men sier:

– Jeg gleder meg skikkelig.

LES OGSÅ: Savnet Bjørndalen 

Kommentarer til denne saken