Tre unggutter kjørte i 140 km/t i Rosenkrantzgata - mistet lappen på stedet

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Drammens Tidende) BUSKERUD: Rundt midnatt sto politiet i Rosenkrantzgata og avholdt hastighetskontroll etter tips om kappkjøring i Rosen på natta.

Drammens Tidende har skrevet flere saker om hvordan beboerne rundt har opplevd råkjøringen på stedet.

– De har ikke gjort noen tiltak virker det som, ut ifra det jeg har sett. Jeg har aldri sett noen kontroller, sa Frode Bjørnstad til Drammens Tidende i høst.

Nå har altså politiet sjekket ut råkjøringen på natta.

– Helt hinsides

Tre unge gutter mistet førerkortet som følge av at de ble målt til 140 kilometer i timen - i 70-sonen på stedet.

– Det er jo det dem er målt til. De har nok kjørt enda fortere. Det er dobbelt så mye som er lovlig på stedet, det er helt hinsides, sier operasjonsleder Marianne Mørch, søndag morgen.

Mørch kan ikke si noe om disse gutta er de samme som har drevet råkjøring tidligere som det er kommet inn klager på. Hun forteller også at det har vært gulblink langs Rosen i natt - altså at trafikklysene har blinket gult.

– Det kan plutselig komme noen ut fra siden der. Når man kommer så fort er det vanskelig å se dem og. Du vet aldri hva som kan bevege seg ut i veien eller kjøre ut i veien.

Operasjonslederen var ikke imponert over farta til gutta.

– Erru gæren. Det kan fort bli slutt da, sier hun og sikter til den høye farta.

– Kunne gått verre

I tre-tida i natt ble en årvåken innsatsleder helt i Drammen.

For helt tilfeldig oppdaget han at det brant i en bakgård i Dronninggata og fikk meldt det inn før det spredte seg til bygninger i nærheten.

Ifølge politiet skal brannen ha startet i noe avfall med lakkrester, som igjen hadde antent thujabusker på stedet. Mørch forteller at de ikke vet årsaken, men sier at det kan hende noe på stedet var selvantennende.

– Det var en patrulje som tilfeldigvis oppdaget det. Politiet fikk slokka med pulverapparat. Hadde ikke noen tilfeldigvis sett dette kunne det gått verre, men det ble oppdaget raskt, sier Mørch.

Foto:

Foto:

Slo til mann på fest

Ellers i natt har det vært forholdsvis rolig i distriktet. I ett-tida ble to menn i 20-åra bortvist på grunn av ordensforstyrrelser i Drammen sentrum, mens politiet klokka 01.50 ankom en fest i Vikersundbakkene.

Der hadde en mann i 30-åra fra Nedre Eiker slått til en mann i 30-åra fra Modum.

Operasjonsleder Mørch vet ikke årsaken til at den ene hadde blitt slått, og forteller at den fornærmede hadde fått et kutt over nesa.

– Ingen ble pågrepet. Mistenkte ble avhørt på stedet og politiet opprettet sak.

Artikkeltags