(Tønsbergs Blad)

Tidligere biskop i Tunsberg, Per Arne Dahl fra Modum, har ikke svaret, men tør å håpe.

Tre søndager framover klokken 21.30 vil han, musiker Stian Tveit og sanger Cecilie Schilling dele toner og tanker i et 15 minutters nettinnslag. Innslaget har de kalt «Aftenbønn i krevende tider», og du kan se det på denne siden.

– Mange opplever at ord blir fattige i disse tider, heldigvis har jeg fått med Stian og Cecilie som lar ordene få vinger, sier han.

Bakgrunnen for innslagene som blir sendt førstkommende søndag, palmesøndag og 1. påskedag, er et ønske om å gi et håndtrykk til folk der ute som har krevende dager for tiden.

– Småbarnsforeldre har ekstreme dager med hjemmekontor og hjemmeskole. Ungdom opplever usikkerhet rundt skole, eksamen og videre studier, og godt voksne opplever en annen hverdag med økonomiske bekymringer og tunge tap. Mange voksne og eldre sørger og er redde. Det gjør oss slitne, sier han.

Knytter neven

Den tidligere biskopen bor landlig til på et lite småbruk i Modum. Her tenker han på, snakker med på facetime og knepper hender for blant annet sine fem barn og 14 barnebarn som bor på helt andre steder i Norge og verden.

For tiden opplever han å få mange henvendelser fra ettertenksomme og åpne mennesker via e-post, sms og telefon. Disse ønsker han å møte med respekt og lydhørhet.

– Ensomheten som finnes blant oss, blir ikke mindre i slike tide. Det som deles blir lettere å bære, sier han.

Og selv om han beskriver småbruket som et fint sted å være. Med herlig natur og skiføre i åsen, kjenner han på savnet til sine nære.

– Jeg vasker hender, folder dem og innimellom knytter jeg neven til ledere i andre verdensdeler som ikke tar situasjonen på alvor, sier han.

Opplever sårbarhet

Gjennom tre søndagskvelder på nett, ønsker Per Arne Dahl, Stian Tveit og Cecilie Schilling å nå ut til folk med et velsignet kvarter på kvelden før den nye uka starter.

– Vårt ønsker at vårens- og påskens krefter kan gi oss liv og mot til slå dette svineriet tilbake. Det er bedre å tenne et lys enn å forbanne mørket, sier han.

Han tror det er mange som opplever egen sårbarhet for tiden.

– Det er krevende dager, og for mange er det godt å ha en tro på noe som er større en seg selv å klamre seg til. Det er ingen motsetning mellom å fastsette et ærlig virkelighetsbilde og samtidig fastholde et håp om at denne spesielle tiden snart tar slutt, sier han.