Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye smittetilfeller siste døgn – laveste siden 1. mars

Tre nye smittetilfeller i Drammen siste døgn, og ingen i Øvre Eiker.

(Eikerbladet)

Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for alle tre.

– Dagens smittetall er det nest laveste siden 1. mars. Det er i utgangspunktet positivt, men dagens lave tall gir ikke nødvendigvis et helt riktig bilde av smittesituasjonen. Vi har fått beskjed om at det ligger en del prøver på laboratoriet ved sykehuset som foreløpig ikke er blitt analysert, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Hun understreker at vi må være forberedt på at noen av disse prøvene er positive. Dermed kan det komme smittetall som er unormalt høye de nærmeste dagene.

– Vi må alltid se flere dager samlet. Det vil alltid være usikkerhet forbundet med enkelttall, men over flere dager vil vi få et bedre bilde av smittesituasjonen, sier Johannessen.

Det er påvist 134 nye smittetilfeller de siste 14 dagene. Dette er det laveste tallet i løpet av en toukersperiode siden smitten steg kraftig etter vinterferien. Det er imidlertid et annet tall som indikerer at smittetrenden er relativt flat.

Kommentarer til denne saken