Alle tre rir for Sigdal og Rosthaug Hestesportslag og hører til stallen til Fritidsgården som er lokalisert på Modum bad.

To dager før ble hesten Tjardo syk. Dermed gikk NM i vasken for Martin Beitnes Kreken som dermed dessverre ikke kunne starte. Han stilte likevel opp i støtteapparatet og backet opp de to som startet.

Thea Beitnes Kreken har deltatt på NM flere ganger tidligere, men det var første gangen med Ravells Herkules. Som tidligere EM deltaker og i en alder av 21 år, kunne Herkules nytt gode pensjonistdager. Men hesten ville mere. De to danset seg gjennom freestylen siste dagen i konkurransen, som er et program med selvvalgt musikk og øvelser. De endte opp med en imponerende 6. plass sammenlagt i klassen «Ung rytter».

Seier i seg selv

Åshild Brokhaug Røvang startet sitt første NM. Hun red Apache, som eies av 9 år gamle Christelle Prinz Kolberg. For 15-åringen og Apache var det nesten en seier i seg selv bare det å kvalifisere seg til NM. Stor var gleden da hun fikk 3. plass første dag, 2. plass tredje dag og 6. plass i freestyle noe som til sammen ga en flott bronsemedalje sammenlagt.